Városlista
2024. június 23, vasárnap - Zoltán

Hírek

2012. Július 25. 05:00, szerda | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Már gyermekkorban veszélyt jelent az elhízás a szívre

Már gyermekkorban veszélyt jelent az elhízás a szívre

Már az általános iskolás korú, súlyosan elhízott gyerekek is veszélyeztetik szívük egészségét - mutatott rá egy dán tanulmány, amelyről a BBC számol be.

Bár a szívbetegségek általában a középkorúaknál jelentkeznek, de a figyelmeztető jelek már 12 éves korban, vagy annál korábban is jelentkezhetnek, különösen az elhízott gyermekek tekintetében.

A tanulmányban részt vett 307 gyermek kétharmadánál már általános iskolás korban jelentkezett a szívbetegségek egyik leggyakoribb előjele, a magas vérnyomás.

Márpedig az elhízás egyre gyakoribb probléma és egyre fiatalabb korban kezdődik. A tanulmány szerint figyelemreméltó, hogy a 12 év alatti elhízott gyermekek 62 százalékánál már jelentkezett a szív-és érrendszeri problémák kialakulásának valamilyen tünete/előjele. Mindez aggodalomra ad okod.

A megelőzés érdekében csupán egy dolgot lehet tenni: lefogyni, megállítani azt a folyamatot, hogy a fiatalok körében egyre gyakoribb probléma az obesitas.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 21. 07:49, péntek | Életmód

Elhunyt Donald Sutherland kanadai színész

Elhunyt csütörtökön 88 éves korában Donald Sutherland Oscar-, Golden Globe- és Emmy-díjas kanadai színész Miami városában.

2024. Június 20. 16:40, csütörtök | Életmód

A legjobbak közé jutott egy tokaji aszú a ecanter World Wine Awards-on

Bekerült a mindössze ötven Best in Show bor közé a Gizella Pince 6 puttonyos 2019-es tokaji aszúja a világ egyik legtekintélyesebb borversenyeként számon tartott Decanter World Wine Awards (DWWA) idei kiadásán.

2024. Június 20. 08:01, csütörtök | Életmód

ESET: a nagy sportesemények idején az internetes csalók is aktívabbak

Nemcsak a szurkolók, a kiberbűnözők is várják a nagy sporteseményeket, hiszen a futball Eb és az olimpia újabb csalási lehetőségeket nyit meg előttük:

2024. Június 19. 13:12, szerda | Életmód

Csaknem kétezer gyerek halálát okozza naponta világszerte a légszennyezettség

Csaknem kétezer öt év alatti gyerek halálát okozza naponta világszerte a légszennyezettség, amely a kisgyerekekkori halálozás második legnagyobb egészségi kockázati tényezőjévé vált az alultápláltság után