Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Szeptember 08. 10:09, szerda | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Már Debrecen, Nyíregyháza és Pécs is elérhető Okosjeggyel

Már Debrecen, Nyíregyháza és Pécs is elérhető Okosjeggyel

Több mint 65 ezer Okosjegyet vásároltak eddig a MÁV-START járataira

A MÁV-START idei fontos újítása a jelentős kedvezményeket biztosító Okosjegy bevezetése volt, május óta minden szegedi InterCity-re, június óta pedig a nyári időszakra a balatoni InterCity és expresszvonatokra is elérhető volt. Az értékesítés elindítása óta a szegedi vonalon több mint 21 ezer másodosztályú és 4000-nél is több első osztályú, a Balatonra pedig 36 ezer másodosztályú és több mint 3600 első osztályú, azaz összesen több mint 65 ezer Okosjegyet váltottak az utasok. Mostantól pedig már a debreceni/nyíregyházi és a pécsi vonalon közlekedő InterCity vonatokra is elérhető az Okosjegy.

Az Okosjegyek kizárólag digitális formában, azaz a MÁV applikációban és az új ELVIRA felületén vásárolhatók meg minden szegedi InterCity-re, magában foglalva a menet- és a helyjegyet is. Mostantól már a pécsi (40-es vonal) és a debreceni/nyíregyházi (100-as vonal) vonatokra is megvásárolható az Okosjegy. Mindkét digitális platformon megtalálható a kiválasztott vonatra az eredeti, teljesárú ajánlat is, ám az olcsóbb Okosjegy is jól látható, amit kiválasztva a vásárlás a megszokott rend szerint, könnyen elvégezhető. Az Okosjegyek kiterjesztése további vonalakon is várható a jövőben. Ezzel a megoldással a vasút valós alternatívát kínál az autó, akár a telekocsi helyett, támogatva ezzel a környezetbarátabb távolsági közösségi közlekedés használatát.

Az Okosjegy ára a pécsi (40-es) vonalon közlekedő vonatokra:

  • Sárbogárd és Pécs, valamint Budapest és Dombóvár, Szentlőrinc vagy Pécs között másodosztályon 2399 és 2999, elsőosztályon pedig 3299 és 3699 forint.

Az Okosjegy ára a nyíregyházi (100-as) vonalon közlekedő vonatokra:

  • Ceglédről és Szolnokról Püspökladányba és Hajdúszoboszlóra másodosztályon 1599 és 1999 forint, elsőosztályon pedig 2199 és 2499 forint;
  • Budapestről Püspökladányba, Hajdúszoboszlóra és Debrecenbe; valamint Ceglédről és Szolnokról Debrecenbe és Nyíradonyba, Nyíregyházára, Nyírbátorba, Mátészalkára, Kisvárdára és Záhonyba (kivéve Cegléd-Záhony) másodosztályon 2399 és 2999 forint, elsőosztályon pedig 3299 és 3699 forint;
  • Ceglédről Záhonyba és Budapestről Nyíradonyba, Nyíregyházára, Nyírbátorba, Mátészalkára, Kisvárdára és Záhonyba másodosztályon 3399 és 3699 forint, elsőosztályon pedig 4299 és 4999 forint.

Az új Okosjegy 2. osztályra például Budapest és Nyíregyháza között, több mint 1200 forinttal; a Budapest és Záhony útvonalon közel 2000 forinttal, a Budapest és Pécs vagy a Budapest és Debrecen közötti szakaszra pedig több mint 1700 forinttal olcsóbb, mint a teljes árú menetjegy IC pót- és helyjeggyel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 16. 07:48, kedd | Életmód

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában - Videó

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.