Városlista
2022. július 3, vasárnap - Kornél

Hírek

2022. Február 28. 12:32, hétfő | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Már Budapest, Győr és Szombathely között is utazhatunk az IC+ prémium fülkéjében

Már Budapest, Győr és Szombathely között is utazhatunk az IC+ prémium fülkéjében

Mától már napi két vonatpárban utazhatunk Budapest, Győr és Szombathely között az új IC+ 1. és prémium osztályú kocsival.

A prémium fülkével és bisztrószakasszal felszerelt, emeltszintű szolgáltatást nyújtó jármű próbaüzemben bisztrószolgáltatással indul el február 28-án.

Február 28-tól napi négy járatban közlekedik 1. és prémium osztályú IC+ kocsi, a többek között Tatabányát, Komáromot és Győrt is érintő, Budapestet Szombathellyel összekötő vasútvonalon. A Keleti pályaudvarról 6:15-kor induló Borostyánkő InterCity és a 14:15-kor induló Alpokalja IC, valamint a Szombathelyről 11:10-kor induló Dráva IC és 19:10-kor induló Claudius IC járatokban találkozhatnak az utasok az új járművel. A kocsi 1. osztályú termes és fülkés helyeire 1. osztályú menetjegyet- és pót- és helyjegyet kell váltani. A prémium fülkét a próbaüzem ideje alatt a vonat utasai menetközben kipróbálhatják. Az új IC+ kocsiban bisztrószaksz üzemel, ahol szívesen látjuk utasainkat.

A vasúttársaság kormányzati támogatással valósítja meg a saját fejlesztésű, XXI. századi igényeket kielégítő IC+ kocsik gyártását célzó programját, amely a járműállomány fiatalítását, minőségi cseréjét szolgálja a belföldi és nemzetközi távolsági forgalomban. A 2019-ben megrendelt – Szolnokon gyártott – hetven darabos IC+ flottában már elkészült és közlekedik a 35 akadálymentesített, többcélú másodosztályú kocsi is. Októberben állt forgalomba először 1. és prémium osztályú kocsi a – Budapestet Miskolccal, Nyíregyházával, Debrecennel és Szolnokkal összekötő – kör-IC járatokban, a december 12-ei menetrendváltástól pedig már napi 20 vonatban, így már valamennyi kör-IC-ben – lehet utazni ezzel az új, emeltszintű szolgáltatást nyújtó járművel. Az 1. osztályú bisztrószakaszos kocsikból szintén 35 készül, ezeket is Szolnokon gyártják.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 30. 17:30, csütörtök | Helyi

Idén is cirkuszjeggyel jutalmazza a kitűnő tanulókat a Fővárosi Nagycirkusz

A tanévet kitűnő eredménnyel záró általános iskolás diákoknak a Fővárosi Nagycirkusz ingyenes belépőjegyet biztosít nyári előadásai valamelyikére. A Kitűnő Tanuló Program kuponjai szeptember 18-ig válthatók be.

2022. Június 29. 10:44, szerda | Helyi

Vasúti kedvezményt ér a kitűnő bizonyítvány

A MÁV-START és a GYSEV is csatlakozott a Fővárosi Nagycirkusz akciójához, melyben a kitűnő bizonyítványú diákok cirkuszi belépőt kapnak.

2022. Június 29. 10:39, szerda | Helyi

Vonattal vagy Volánbusz-járattal a Balaton Soundra és a Balaton körül

Hétfőtől négy napig váltható kedvezményes TravelPass hetijegy

2022. Június 29. 10:27, szerda | Helyi

Díjmentes hazautazást biztosít a MÁV-START és a GYSEV a 15. Győrkőcfesztiválra utazó gyermekeknek

A MÁV-START és a GYSEV díjmentes hazautazást biztosít Győrből a 2022. július 1-3-ig tartó 15. Győrkőcfesztiválon részt vevő gyerekeknek.