Városlista
2023. május 31, szerda - Angéla

Hírek

2022. Március 16. 11:18, szerda | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Már 10 város helyi Volánbusz-bérletei is megválthatók a MÁV-START automatákból

Már 10 város helyi Volánbusz-bérletei is megválthatók a MÁV-START automatákból

A MÁV mobilalkalmazásában – amely 2020-ban bővült a Térségi és városi jegyek menüponttal – már 10 város helyi Volánbusz-bérletei is megvásárolhatók.

A MÁV-Volán-csoport közös fejlesztéseinek köszönhetően most már nem csak az applikációban, hanem a vasúti automatákban is elérhetőek ezek a díjtermékek, továbbá bizonyos helyi Volánbusz-jegyek. A fejlesztések hosszútávú célja, hogy az utasok egységes felületen, egyszerűbben tudják megváltani menetjegyeiket és bérleteiket akár buszos, akár vasúti, helyi vagy helyközi utazásnál.A Volánbusz jelenleg 67 településen látja el a helyi személyszállítás feladatait – az adott önkormányzat megbízásából, közszolgáltatási szerződés keretében. Ezeken a településeken a Volánbusz járatai helyi díjszabással vehetők igénybe. A MÁV és a Volánbusz közötti stratégiai közös együttműködés kiemelt célja a városi, regionális és helyközi közösségi közlekedés fejlesztése, a szolgáltatások összekapcsolása. Ennek érdekében 2020 óta a MÁV app egy új menüponttal bővült, hogy a térségi és városi jegyek is elérhetőek legyenek az utasok számára. Több lépésben, az elmúlt másfél évben összesen 10 város helyi Volánbusz-bérletei és egyes buszjegyei váltak elérhetővé a vasúttársaság applikációjában.

Tavaly június végén zárult a MÁV-START jegykiadó automatáinak megújítása, amelyeket immár a MÁV Szolgáltató Központ által fejlesztett rendszer jegykiadó-automata informatikai háttere, szerverei és szakértői szolgálnak ki. A közös rendszernek köszönhető, hogy idén márciusától már a MÁV-START automaták kínálatában is elérhetővé váltak a MÁV appban megvásárolható Volánbusz-bérletek és bizonyos Volánbusz-jegyek a következő városok vonatkozásában:

  • Békéscsaba
  • Eger
  • Nagykanizsa
  • Nyíregyháza
  • Pápa
  • Siófok
  • Székesfehérvár
  • Szolnok
  • Várpalota
  • Zalaegerszeg

A MÁV-Volán-csoport közös értékesítésnek másik fontos mérföldköve egy tavaly decemberben bevezetett újítás. A minél szélesebb körű vásárlási lehetőségek biztosítása érdekében a MÁV-START megkezdte – egyelőre pilot jelleggel – a jegypénztáraiban és valamennyi automatájában a Tokaj és Sárospatak vonzáskörzetében közlekedő 14 autóbuszvonal járataira szóló viszonylati bérletek értékesítését is.

A MÁV-START automatáiban elérhető termékek száma folyamatosan bővül. A 10 város helyi Volánbusz-bérletei mellett, már a szegedi helyi díjtermékek, a Dunaharaszti zónabérlet és BKK-hoz tartozó havi Budapest-bérletek, a 24 és a 72 órás, valamint a heti Budapest jegyek is megvásárolhatók.

A folyamatos fejlesztések a MÁV-Volán-csoport hosszútávú célját szolgálják, hogy az utasok egységes felületen, egyszerűbben tudják megváltani menetjegyeiket és bérleteiket – legyen szó akár buszos, akár vasúti, helyi vagy helyközi utazásról.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 31. 11:01, szerda | Helyi

Az 5. helyen zárta a szezont a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli

Sikeresen ért véget a 2022-23-as szezon a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli számára: Vuk Pavlovic csapata megnyerte a Dunaharaszti elleni párharcot az NB I/B Zöld csoportjában, így az 5. helyen végzett.

2023. Május 25. 10:50, csütörtök | Helyi

Gyermeknap a Gyermekvasúton

Vasárnap a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút színes programokkal várja a családokat a hűvösvölgyi végállomáson.

2023. Május 24. 14:51, szerda | Helyi

Újra elérhető a Tokaji Borongoló napijegy és ismét jár a Tokajbusz

Május 24-től ismét elérhetővé válik a MÁV-START és a Volánbusz közös jegyterméke, a Tokaji Borongoló napijegy.

2023. Május 24. 11:40, szerda | Helyi

Az 5. hellyel búcsúzna a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli

Rendhagyó módon május 25-én, csütörtökön játssza a 2022-23-as szezon utolsó mérkőzését a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli.