Városlista
2022. július 1, péntek - Annamária

Hírek

2022. Március 16. 11:18, szerda | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Már 10 város helyi Volánbusz-bérletei is megválthatók a MÁV-START automatákból

Már 10 város helyi Volánbusz-bérletei is megválthatók a MÁV-START automatákból

A MÁV mobilalkalmazásában – amely 2020-ban bővült a Térségi és városi jegyek menüponttal – már 10 város helyi Volánbusz-bérletei is megvásárolhatók.

A MÁV-Volán-csoport közös fejlesztéseinek köszönhetően most már nem csak az applikációban, hanem a vasúti automatákban is elérhetőek ezek a díjtermékek, továbbá bizonyos helyi Volánbusz-jegyek. A fejlesztések hosszútávú célja, hogy az utasok egységes felületen, egyszerűbben tudják megváltani menetjegyeiket és bérleteiket akár buszos, akár vasúti, helyi vagy helyközi utazásnál.A Volánbusz jelenleg 67 településen látja el a helyi személyszállítás feladatait – az adott önkormányzat megbízásából, közszolgáltatási szerződés keretében. Ezeken a településeken a Volánbusz járatai helyi díjszabással vehetők igénybe. A MÁV és a Volánbusz közötti stratégiai közös együttműködés kiemelt célja a városi, regionális és helyközi közösségi közlekedés fejlesztése, a szolgáltatások összekapcsolása. Ennek érdekében 2020 óta a MÁV app egy új menüponttal bővült, hogy a térségi és városi jegyek is elérhetőek legyenek az utasok számára. Több lépésben, az elmúlt másfél évben összesen 10 város helyi Volánbusz-bérletei és egyes buszjegyei váltak elérhetővé a vasúttársaság applikációjában.

Tavaly június végén zárult a MÁV-START jegykiadó automatáinak megújítása, amelyeket immár a MÁV Szolgáltató Központ által fejlesztett rendszer jegykiadó-automata informatikai háttere, szerverei és szakértői szolgálnak ki. A közös rendszernek köszönhető, hogy idén márciusától már a MÁV-START automaták kínálatában is elérhetővé váltak a MÁV appban megvásárolható Volánbusz-bérletek és bizonyos Volánbusz-jegyek a következő városok vonatkozásában:

  • Békéscsaba
  • Eger
  • Nagykanizsa
  • Nyíregyháza
  • Pápa
  • Siófok
  • Székesfehérvár
  • Szolnok
  • Várpalota
  • Zalaegerszeg

A MÁV-Volán-csoport közös értékesítésnek másik fontos mérföldköve egy tavaly decemberben bevezetett újítás. A minél szélesebb körű vásárlási lehetőségek biztosítása érdekében a MÁV-START megkezdte – egyelőre pilot jelleggel – a jegypénztáraiban és valamennyi automatájában a Tokaj és Sárospatak vonzáskörzetében közlekedő 14 autóbuszvonal járataira szóló viszonylati bérletek értékesítését is.

A MÁV-START automatáiban elérhető termékek száma folyamatosan bővül. A 10 város helyi Volánbusz-bérletei mellett, már a szegedi helyi díjtermékek, a Dunaharaszti zónabérlet és BKK-hoz tartozó havi Budapest-bérletek, a 24 és a 72 órás, valamint a heti Budapest jegyek is megvásárolhatók.

A folyamatos fejlesztések a MÁV-Volán-csoport hosszútávú célját szolgálják, hogy az utasok egységes felületen, egyszerűbben tudják megváltani menetjegyeiket és bérleteiket – legyen szó akár buszos, akár vasúti, helyi vagy helyközi utazásról.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 30. 17:30, csütörtök | Helyi

Idén is cirkuszjeggyel jutalmazza a kitűnő tanulókat a Fővárosi Nagycirkusz

A tanévet kitűnő eredménnyel záró általános iskolás diákoknak a Fővárosi Nagycirkusz ingyenes belépőjegyet biztosít nyári előadásai valamelyikére. A Kitűnő Tanuló Program kuponjai szeptember 18-ig válthatók be.

2022. Június 29. 10:44, szerda | Helyi

Vasúti kedvezményt ér a kitűnő bizonyítvány

A MÁV-START és a GYSEV is csatlakozott a Fővárosi Nagycirkusz akciójához, melyben a kitűnő bizonyítványú diákok cirkuszi belépőt kapnak.

2022. Június 29. 10:39, szerda | Helyi

Vonattal vagy Volánbusz-járattal a Balaton Soundra és a Balaton körül

Hétfőtől négy napig váltható kedvezményes TravelPass hetijegy

2022. Június 29. 10:27, szerda | Helyi

Díjmentes hazautazást biztosít a MÁV-START és a GYSEV a 15. Győrkőcfesztiválra utazó gyermekeknek

A MÁV-START és a GYSEV díjmentes hazautazást biztosít Győrből a 2022. július 1-3-ig tartó 15. Győrkőcfesztiválon részt vevő gyerekeknek.