Városlista
2024. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2012. Január 06. 07:38, péntek | Belföld
Forrás: mno.hu

Majd szétszedték őket, pedig az adatok mást mutatnak

Majd szétszedték őket, pedig az adatok mást mutatnak

Lassú tempóban ugyan, de megindult felfelé az újautó-kereskedelem és 2012-ben további növekedést hozhat a céges vásárlások területén a visszaigényelhető általános forgalmi adó.

Azonban a gyenge forint az összes adókedvezmények képes betenni – írja pénteken utcára kerülő számában a Magyar Nemzet.

Különös fantomkereskedés folyt tavaly decemberben az autószalonokban. A kereskedők beszámolói szerint majd szétszedték őket a vásárlók, ám eközben a forgalomba helyezések alapján a DataHouse mégis 14,6 százalékkal kevesebb eladott új autót regisztrált, mint az előző év azonos időszakában.

A Magyar Nemzet kérdésére Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke elmondta, a választ az jelenti, hogy a vevők decemberben csak leelőlegezték, de nem vették át a járművet.

A lap kitér rá, ennek az volt a célja, hogy a 2011-es áron, forint-árfolyamon, forgalmi adóval, ám a 2012-es, csökkentett regisztrációs adóval jussanak a kívánt járműhöz. Mindez azt vetíti előre, hogy a januári forgalomba helyezési számok lendületes növekedést tükröznek majd, az adóváltozások következményeként, igaz ez csak pillanatnyi hatásként fog megmutatkozni.

Nem mellékesen elképzelhető, hogy az emelkedés folytatódik a további hónapokban is, hiszen a regisztrációsadó-tábla jelentős mérséklést tartalmaz, amely az új szabályozás következtében a kedvező környezetvédelmi besorolású gépkocsik vásárlóit jutalmazza.

Legalábbis elvben, mert az új rendelkezés életbelépésekor kiderült, hogy a NAV rendszere nem ismerte fel a legkorszerűbb, Euro 5-ös motorral szerelt autókat, így azok nem kaphattak rendszámot – írja a Magyar Nemzet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 15. 11:07, szombat | Belföld

Karácsony Gergely: legyen új választás

Legyen új választás, ezt fogom képviselni - jelentette ki a főpolgármester-választás szavazatainak újraszámlálása után Karácsony Gergely a sajtó képviselőinek a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) épülete előtt tartott demonstráció

2024. Június 15. 11:05, szombat | Belföld

Hitelminősítés - Varga Mihály: két hét, 3 kedvező hitelminősítői döntés

A Moody\'s és a Scope Ratings után ma este a Fitch Ratings is megerősítette Magyarország adósbesorolását, továbbra is befektetésre javasolják hazánkat - közölte a pénzügyminiszter a Facebook-oldalán a hitelminősítő pénteki döntése u

2024. Június 14. 15:03, péntek | Belföld

Megkezdték a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálását

Megkezdték a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálását pénteken a Nemzeti Választási Irodában (NVI).