Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Július 28. 10:15, hétfő | Helyi
Forrás: Máté Gergő

Világbajnoki pontszerzés Bakuban

Világbajnoki pontszerzés Bakuban

Berei Béla, a Máté Taekwondo és Hapkido Egyesület 13 éves versenyzője 2014. július 21-én indult el a Magyar Kadet Taekwondo Válogatott tagjaként Azerbajdzsán fővárosába, Bakuba.

Július 23 és 26 kötött került megrendezésre az első Kadet Világbajnokság.

Máté Zsolt Mester tanítványának a versenyt megelőző egy hónap folyamatos felkészüléssel telt. A budapesti és a tatai edzőtábori fejlesztést a Máté mesterrel folytatott közös munka tette teljessé. Bár szinte lehetetlen volt a verseny kimenetelét megjósolni, hiszen az ázsiai, amerikai illetve afrikai versenyzők ismeretlenek az európai ellenfelek előtt, most már elmondhatjuk, hogy Béla várakozáson felül teljesített.

A rangos viadalon, mongol, martinique-i majd ukrán ellenfelét legyőzve három nyert meccsel a háta mögött, csak a német ellenfele tudta őt megállítani, így az előkelő 5. , pontszerző helyet szerezte meg.
Mivel a közelmúltban sikeres övvizsgát tett 1.DAN-os fekete öves harcosnak van még egy éve a kadet korcsoportban, így ez a helytállása több, mint dicséretes az idősebb versenyzőkkel szemben és jó reményeket ad a jövő évi Európa Bajnokságra is!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.