Városlista
2024. június 13, csütörtök - Antal, Anett

Hírek

2014. Április 04. 17:52, péntek | Belföld
Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Magas rangú MÁV kitüntetés Kobayashi Ken-Ichirónak

Magas rangú MÁV kitüntetés Kobayashi Ken-Ichirónak

Negyven éve, 1974-ben a MÁV Szimfonikus Zenekart vezényelve nyerte meg Kobayashi Ken-Ichiro a Magyar Televízió I. Nemzetközi Karmesterversenyét, amit azóta számtalan itthoni és külföldi közös fellépés követett.

A zenekar életében meghatározó szerepe van a karmesterrel való kiváló kapcsolatnak. A Magyar Államvasutak Zrt. a karmester munkája előtt tisztelegve a magas rangú Vasútért kitüntetést adományozta Kobayashi Ken-Ichirónak, az elismerést Dávid Ilona elnök-vezérigazgató adta át tegnap a Zeneakadémián.

2014 tavaszán nagyszabású koncertsorozattal ünnepelte Kobayashi Ken-Ichiro 1974-es, az MTV I. Nemzetközi Karmesterversenyén aratott győzelmének 40. évfordulóját. Nem több mint három hét alatt hét koncertet adott hazánkban a dirigens a legnevesebb magyar komolyzenei együttesek részvételével. A sorozat gálakoncertjén, tegnap este a MÁV Szimfonikus Zenekart vezényelte, a Zeneakadémián.

A MÁV Szimfonikus Zenekarral való 40 éves aktív kapcsolat nagyon sokat jelent a zenekar számára, a közös munka jegyében a Magyar Államvasutak Zrt. a magas rangú Vasútért kitüntetéssel tiszteleg a mester munkássága előtt. A díjat Dávid Ilona elnök-vezérigazgató adta át a tegnapi koncerten.
Dávid Ilona a kitüntetés átadásakor hangsúlyozta: „Ezen elismeréssel nagyrabecsülésünket fejezzük ki a vasútügy szolgálatában, érdekeinek előmozdításában kifejtett tevékenységéért. A MÁV nevében köszönöm az eddigi együttműködést – és remélem, hogy számos újabb közös sikerben lesz részünk!”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 13. 06:00, csütörtök | Belföld

Elindult a MÁV-Volán-csoport EMMA elnevezésű egységes utazástervezője

Tesztüzemben megkezdte működését szerdán a MÁV-Volán-csoport EMMA (Egységes Menetrend Magyarországon) elnevezésű utazástervezője.

2024. Június 12. 12:36, szerda | Belföld

NATO-főtitkár: elfogadjuk, hogy Magyarország nem vesz részt az Ukrajnának nyújtott támogató műveletekben

A NATO elfogadja Magyarország álláspontját, miszerint nem kíván részt venni az Ukrajnának nyújtandó katonai és pénzügyi támogató műveletekben, ugyanakkor nem is blokkolja az erre irányuló NATO-erőfeszítéseket

2024. Június 12. 09:16, szerda | Belföld

Orbán Viktor a legnagyobb európai iparvállalatok vezetőivel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök a második félévi magyar EU tanácsi elnökség előkészítése keretében a Gyáriparosok Európai Kerekasztala (ERT) vezetőivel tárgyalt a Karmelita kolostorban

2024. Június 12. 09:13, szerda | Belföld

A román elnök cáfolta, hogy a B9-ek államai Magyarország kizárását fontolgatnák

A román államfő cáfolta, hogy a NATO keleti szárnyának tagállamait tömörítő Bukaresti Kilencek (B9) Magyarország kizárását fontolgatnák, amiért a magyar kormány állítólag \"rendszeresen szembehelyezkedik\" a partnerek döntéseivel.