Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Szeptember 19. 10:31, hétfő | Helyi sport
Forrás: Martonosi János sajtófőnök

Magabiztosan győzött első meccsén a harcos Kosársuli

Magabiztosan győzött első meccsén a harcos Kosársuli

Motivált, harcos és kreatív játékot bemutatva nyerte meg első bajnoki mérkőzését a Tiszaújváros ellen a Vásárhelyi Kosársuli.

Utasi Gábor csapata hazai pályán, kemény védekezéssel őrölte fel Borsod megyei ellenfelét a 2016-17-es szezonnyitón. A kék-sárgák ráadásul 50 pont alatt tudták tartani ellenfelüket.

Az elején úgy tűnt, hogy még nem szokták meg a hazaiak a Hódtói Sportcsarnok új világítását, elég sok dobást elhibáztak. Az új irányító Szabó Péter pontjai, valamint a remekül kezdő Varga Zalán kosaraival tartotta magát a Kosársuli. A gárda Varga szemfüles labdaszerzése és zsákolása után vált érezhetően magabiztosabbá. (12-10) A vendégek a padon kezdő Magyar hármasaival csak lőtávon belül tudtak maradni a negyed végére, amiben fontos szerepe volt a Békésről Vásárhelyre igazolt fiatal Béres kosarainak.

A folytatásban is harcos és motivált kosárlabdával rukkolt elő az új vezetőedző, Utasi Gábor csapata. Ez a mentalitás nem hiányzott a védekezésből sem, így lassan, de biztosan nőtt a különbség: 15 perc játék után 32-22-re mentek el Vas Péterék. A pörgős és agresszív hozzáállás kitartott a nagyszünetig, ami 12 pontos előnyt hozott a Vásárhelynek.

A fordulás után harapósabb lett Brunyánszky István csapata. Ennek, és a kék-sárgák kemény védőmunkájának köszönhetően mindkét térfélen leállt a pontgyártás, négy és fél percig szinte mozdulatlanok maradtak a hálók. Ezután viszont magára talált a Kosársuli, az Egerből érkezett Nemes, valamint Rostás Imre, Vas és Pavlovic góljaival 63-40-es vezetést harcoltak ki.

A Tiszaújváros egészpályás védekezéssel nyitotta az utolsó 10 percet, amit a kék-sárgák sok passzos, ötlettel teli támadásokkal ellensúlyoztak. Ebben sokat segített a tavaly még a Salgótarjánban remeklő, de Hódmezővásárhelyre szegődött karmester, Szabó Péter higgadt irányítójátéka. A differencia lassan 30, majd 40 egység fölé nőtt, így újoncavatásra is lehetőség nyílt: a 18 éves Domján Ferenc, valamint Tóth-Baranyi Richárd pontokkal koronázta meg debütálását. A Vásárhelyi Kosársuli végül a bajnokságra nézve rendkívül biztató produkciót követően, 89-48-as győzelemmel várja jövőheti, egri fellépését.

Vásárhelyi Kosársuli SE - Tiszaújvárosi Phoenix KK 89-48 (25-22, 15-6, 23-12, 26-8)

NBI B csoportos kosárlabda mérkőzés.

Vezette: Varga Z., Lövész Cs. és Kátay Cs.
Hódmezővásárhely Hódtói Sportcsarnok, 450 néző.

Kosársuli: SZABÓ 8, Kelemen 2, VAS 18/18, VARGA Z. 17/6, GENAL 9/3.
Csere: BÉRES 5/3, Nemes 5, ROSTÁS I. 8, PAVLOVIC 10, Rostás G. 2, Domján 2, Tóth-Baranyi 3/3.

Edző: Utasi Gábor és Czuprák László

Tiszaújváros: Papp 2, Madár 5/3, Debreceni 8, Kovács 2, Osznach 10.
Csere: MAGYAR 9/6, Pöstényi 7, Kilyén 2, Benőcs 2, Kovács 2, Mayer 1, Szilasi -.
Edző: Brunyánszky István

Utasi Gábor: "Nagyon örülök, hogy ragyogóan kezdtük a szezont, remélem ilyen lesz a folytatás is. Bevallom, nem számítottam ilyen nagy arányú győzelemre, de a csapatom gyakorlatilag hibátlanul játszott, és maximálisan végrehajtották az utasításaimat. Jó érzés ilyen gárda edzőjeként debütálni az NBI-ben!"

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.