Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. Május 07. 11:19, szombat | Helyi sport
Forrás: Martonosi János sajtófőnök

Magabiztosan győzött a Vásárhely

Magabiztosan győzött a Vásárhely

Elérte célját a Vásárhelyi Kosársuli, és magabiztos előnyt szerzett a Honvéd elleni visszavágóra a az NBI B csoportos bajnokság 9-16. helyért zajló rájátszásban.

A kék-sárgák már az első félidőben eldöntötték a találkozó sorsát. A visszavágót szerda este rendezik a fővárosban.

A hazaiak már az összecsapás elején nyilvánvalóvá akarták tenni, hogy a következő körben mindenképpen a 13. helyért akarnak játszani. Ez az eredményben a negyed második felében kezdett meglátszani. Wirth és Varga Zalán kosaraival húztak el. Emellett a védekezéssel sem volt gond, alig engedélyeztek pontot Puskás Artúr fiainak. (26-9)

A következő periódus elején sokáig felváltva estek a kosarak. Majd Pavlovicnak, és az egész meccsen 25 pontig jutó Cziberének köszönhetően tovább nőtt az előny. A nagyszünetig nem tudtak újítani Stefánék, így a gárdák 50-24-nél vonultak pihenőre.
A harmadik játékrészben viszont fejtörést okozott a Honvéd a Vásárhelynek. Szollár, Bonilla és Kerpel-Fronius volt ekkor elemében. A másik oldalon pedig a 19 pontot összeszorgoskodó Varga Dániel, Wirth és Kelemen húzta társait, ennek köszönhetően megnyugtató előnye maradt a Kosársulinak az utolsó 10 percre. (65-47)

Ám a budapestiek igencsak ráijesztettek dr. Elek András legénységére. A zárófelvonás első perceiben minden az addig megszokottak szerint zajlott, 71-51-nél mintha felriadtak volna álmukból a piros mezesek, és rövid idő alatt 72-62-re zárkóztak fel. Találkozó két vásárhelyi hősével, Varga Dániellel és Czibere Zoltánnal azonban nem tudtak mit kezdeni. Ők ketten szerezték a Hódmezővásárhely utolsó 13 pontját. Szollárék nem tudták tartani magukat, még egy technikaiba is belefutották, így a szerdai visszavágó előtt Mócsaiék örülhettek.

Vásárhelyi Kosársuli SE – Budapesti Honvéd 85-66 (26-9, 24-15, 15-23, 20-19)
NBI B csoport, rájátszás a 9-16. helyért.
Vezette: Menyhárt F., Borgula Gy. és Földi L.
Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 150 néző.
Kosársuli: Kelemen 6, CZIBERE 25/18, Vas 5, Pavlovic 9/3, VARGA D. 19,
csere: Varga Z. 5, Nagy Cs. -, Wirth 10, MÓCSAI 6.

Edző: dr. Elek András és Utasi Gábor

dr. Elek András: „Nagyon örülök, hogy ilyen jelentős előnnyel tudtuk legyőzni a kiváló Budapesti Honvédot. Az első félidőben remekül védekeztünk, ráadásul sok pontot is szereztünk. Sajnos a második játékrészben volt kétszer is 5-5 perc, amikor nagyot betliztünk. A végén viszont hatalmasat küzdöttünk, és sikerült nyertünk. Nagy örömömre Czibere szárnyalt, de Varga Dani is szenzációsan játszott. Kár, hogy alig volt néző…”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.