Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. December 02. 10:46, kedd | Helyi sport
Forrás: Áncsán István Hódmezővásárhelyi LKC

Magabiztos győzelem az év utolsó NBII-es idegenbeli fellépésén

Magabiztos győzelem az év utolsó NBII-es idegenbeli fellépésén

Az őszi szezonnak jelentősen megerősített játékoskerettel nekivágó Szeghalmi NKC vendégeként lépett pályára szombaton a HLKC az NBII női kézilabda bajnokságban.

Békés-megyei rivális otthonában az elmúlt években rendre kiélezett csatákat vívott csapatunk, a tavalyi és a tavaly előtti bajnokságban is döntetlennel hagyták el a pályát.

Gyors gólváltásokkal indult a mérkőzés, de a 10. perc környékén sikerült 2-3 gólos előnyre szert tennünk. A hazaiaknál főként a Kaposvári, Nagy belső tengely, míg nálunk Rozmann és Németh jeleskedett a gólszerzésben egy küzdelmes, jó színvonalú meccsen. Megnyugtató előnyünket megőriztük, sőt a szünetre 4 gólosra növeltük (14-18). A második játékrészben továbbra is jól kézilabdáztunk, védekezésben akadtak ugyan gondjaink, de támadójátékunk ezúttal nagyszerűen működött. Az addig jól játszó Németh, Rozmann duó mellé Hegyi, Tószegi és a fiatal Becsei játéka is ugrásszerűen feljavult. Már-már eldőlni látszott a mérkőzés a félidő derekánál (21-27), amikor kisebb hullámvölgybe kerültünk, a vérszemet kapó szeghalmiak ekkor Nagy Emese vezérletével 4 perc alatt kettőre zárkóztak (25-27). Gaál Adrienn időkérése után azonban a lányok parádés 5 percet produkáltak (55. perc 25-34), ezzel el is dőlt a mérkőzés.
Örömteli, hogy éles helyzetben ezúttal jó döntéseket hoztak és jó játékkal megérdemelt győzelmet arattunk a jól játszó szeghalmiak ellen.

NBII DÉL-KELET csoport női felnőtt kézilabda bajnokság – 9. forduló
Szeghalom, 150 néző
Szeghalmi NKC – Hódmezővásárhelyi LKC 29-38 (14-18)

Játékvezetők: Bíró Ádám, Herbák Tamás
Versenybíró: Medovarszki Pál
Szeghalom: Balibán (k), Balogh (k), Csikós, Nagy N. 3, Nagy V., Székely, Wágner, Varga 3, Sáfián 6. Kaposvári 7, Nagy E. 8, Szabó 2
Edző: Zsadányi Sándor

HLKC: Kothencz – Hegyi 6, Tószegi 6, Juhász 2, Németh 8, Rozmann 9, Becsei 5, Cs: Balogh (k), Kandó 1, Krumesz, Szabó, Fürcht, Blaskovics 1
Edző: Gaál Adrienn

Gaál Adrienn edző: ”Pontszerzési tervekkel indultunk el Szeghalomra, és a CSAPAT maximálisan oda is tette magát! Betartották az előre megbeszélt taktikai utasításokat, és sikerült egy nagyon jó mérkőzést játszani.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.