Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2017. November 28. 11:20, kedd | Helyi
Forrás: Orpheus Állatvédő Egyesület

Madáretető suli ovisokkal

Madáretető suli ovisokkal

Száz ovis kóstolt bele a természetvédelem csodás pillanataiba, madáretetőt készítettek az Orpheus Állatvédő Egyesület önkénteseivel.

A tél közeledtével a természetben élő, itt telelő madarak számára az ember fontos segítőtárs a túlélés biztosítására. Az állatok ilyen formán való megvédésével kapcsolatos környezettudatosság fejlesztése már gyermekkorban fontos feladat.

Az Orpheus Önkéntes Közösség idén ősszel is élménygazdag környezetismereti foglalkozásokat tart, ahol madáretető készítés, madáretetés és a madárvilág megismertetése is folyik.

Az ovis csoportok madáreleséget, madáretetőket, könyveket, állatos plakátokat, matricákat kaptak. Az állatvédő egyesülettel idén simogatható kutyus is érkezett a kisgyermekek nagy - nagy örömére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 26. 09:28, péntek | Belföld

Két üstököst fedezett fel egy magyar csillagász júliusban

Júliusban két új üstököst is felfedezett Sárneczky Krisztián kutatásvezető csillagász, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Piszkéstetői Obszervatóriumában.

2024. Július 26. 09:27, péntek | Belföld

Befejeződött a nyári aratás

Budapest, 2024. július 25., csütörtök (MTI) - Néhány kisebb terület kivételével július 24-ig véget ért a nyári aratás, amelyet érdemben hátráltató körülmény idén nem befolyásolt.

2024. Július 26. 09:25, péntek | Kék hírek

Mintegy 90 kilogramm drogot foglalt le a rendőrség, nyolc embert gyanúsítanak az ügyben

Mintegy 90 kilogramm marihuánát foglalt le a rendőrség az elmúlt hetekben, az ügycsoportnak eddig nyolc gyanúsítottja van - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csütörtökön a police.hu oldalon.