Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. November 28. 12:48, hétfő | Helyi
Forrás: Vásárhelyi Kosársuli

Lejátszotta első mérkőzését a Kosársuli felnőtt női csapata

Lejátszotta első mérkőzését a Kosársuli felnőtt női csapata

Lejátszotta történetének első felnőtt női bajnoki mérkőzését a Vásárhelyi Kosársuli. Az egyesület női csapata a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei bajnokságban lép pályára a következő hónapokban.

A klubtörténeti jelentőségű mérkőzés mellett kiemelten fontos az is, hogy a női szakág az utánpótlásban is felkerült a sportág térképére, hiszen a legkisebb U11-es és U12-es korosztály mellett már az U14-es bajnokságban is pattogtatnak, de új játékosok jelentkezését is várják.

Szabó Attila, a Kosársuli elnöke elmondta, hogy mindez a sportegyesület további fejlődésének egy újabb lépcsőfoka, ezzel is tovább fejlődik a Kosársuli, szélesebb spektrumban dolgoznak tovább. Emellett szeretnének a városban élő lányok előtt lehetőséget nyitni arra, hogy egy újabb sportágat próbálhassanak ki, illetve abban később akár sikereket érjenek el.

A felnőttcsapat egyébként a korábban más egyesületben játszó felnőttjátékosok mellett fiatalabb, már játéktapasztalattal rendelkező lányokból áll. Nekik mindenképpen játéklehetőséget akart biztosítani a Kosársuli, hogy ne fejezzék be a sportolást – emelte ki az elnök.

Felmenő rendszerben, a „kályhától” indulva, a legkisebb korosztályokra építve szeretnék fejleszteni a szakágat, hogy a most a kosárlabdázást elkezdő lányoknak minél minőségibb sportolási lehetőséget, és élményt tudjanak biztosítani. Szabó Attila hangsúlyozta azt is, hogy várják a kosarazni vágyó lányok jelentkezését, akiket az alapoktól indulva tanítanak meg a játék minden elemére.


Vásárhelyi Kosársuli - SZEK W 35-79

Vásárhely: Szatmári 8, Mónus -Sztancsik 6/6, Kenéz 5/3, Nánai 4, Tóth-Gazsity 4
csere: Bányai 8, Oláh -, Paplukács -.

Utasi Gábor: Csúszással kezdődött a találkozó, mert a szolnoki csapat és a játékvezetők is egy baleset miatt késtek. Kicsit túl is melegítettük magunkat. Jó védekezéssel, időnként ötletes támadójátékkal tartottuk a lépést az A-csoportos múlttal is rendelkező ellenfelünkkel. A negyedik negyedre elfáradtunk, kevesebb lerohanást csináltunk, így folyamatosan felállt védelem ellen kellett támadnunk. Ellenfelünk masszív zónáját sikeres kinti dobások híján nem sikerült feltörni. Ennek volt köszönhető, hogy a két csapat közti különbség tetemesre nőt.
Szorosabb lehetett volna a meccs, ha az utolsó edzésen nem sérül meg Sallai Zsuzsi, illetve fiatal reménységeink sem álltak most rendelkezésre. Velük szárnyalni fogunk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet