Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Július 28. 09:02, hétfő | Helyi önkormányzati
Forrás: Varga Anikó-általános referens

Lakossági tájékoztatás

Lakossági tájékoztatás

Tisztelt Hódmezővásárhelyi Polgárok!

Lakossági fogadóórákon felmerült, az utcanév táblák, házszám táblákkal kapcsolatos kérdésekre az alábbi közérdekű tájékoztatást adom:

Az utca és településrész név megállapításának, használatának, nyilvántartásának, valamint az ingatlanok számozásának helyi szabályait az 5/1990. ( 12.18.) Kgy. sz. rendelet tartalmazza.

A rendelet értelmében – az utcaközösség kezdeményezése alapján egyedi , művészi igényű utcanévtábla esetét kivéve- az utcanév táblákat a Polgármesteri Hivatal köteles elkészíteni és gondoskodni azok pótlásáról, szükség esetén annak cseréjéről.

A házszám táblák elkészítéséről, kihelyezéséről szükség szerinti pótlásáról kicseréléséről pedig az ingatlan tulajdonosa, kezelője vagy használója köteles gondoskodni.

Az utcanév táblák felmérését és azokkal kapcsolatos szükséges intézkedések megtételét Polgármesteri Hivatal folyamatba tette.

Kérjük a Tisztelt Lakosságot is az ingatlanukat érintően esetlegesen szükségessé váló házszám táblával kapcsolatos teendőket elvégzésére.

Dr. Korsós Ágnes címzetes főjegyző

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.