Városlista
2024. május 22, szerda - Júlia, Rita

Hírek

2020. Március 17. 11:58, kedd | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Kurátori tárlatvezetéssel búcsúzott a XX. Vásárhelyi Festőszimpózium kiállítása

Kurátori tárlatvezetéssel búcsúzott a XX. Vásárhelyi Festőszimpózium kiállítása

Szombaton kurátori tárlatvezetés során ismerkedhettek meg a látogatók a XX. Vásárhelyi Festőszimpózium Hommage á Tornyai János címmel megrendezett beszámoló kiállításának festményeivel.

A kiállítás finisszázsán Képiró Ágnes, a Tornyai János Múzeum művészettörténésze nemcsak a kiállítóművészekről és alkotásaikról beszélt, hanem magára a 2019 októberében megrendezett festőszimpóziumra is fókuszált. Tornyai János születésének 150. évfordulóját emlékévvel ünnepelte a vásárhelyi közgyűjtemény, s a legutóbbi szimpózium tematikája is a múzeum névadója előtt tisztelgett.

A közös alkotási folyamat hét résztvevője, Kéri László, Papageorgiu Andrea, Rózsa Luca Sára, Sonkoly Tibor, Szabó Klára Petra, Szuharevszki Mihály és Verebes György összesen 21 képpel járult hozzá a Tornyai-emlékév zárónapján, 2020. január 18-án nyílt kiállításhoz. Bár a tárlat március 15-én tekinthető meg utoljára, hét mű a Tornyai János Múzeumban marad, ugyanis a szimpóziumon való részvételért az alkotók egy-egy művet ajánlanak fel az intézmény képzőművészeti gyűjteményébe.


Fotó: Gál Petra

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 22. 18:30, szerda | Sport

Bucsi a Red Bull Ringen győzelemmel zárt

A Red Bull Ringen folytatódott a 2024-es versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői, köztük Bucsi Attila és Berta Benjámin számára.

2024. Május 22. 15:48, szerda | Sport

Budapesten lesz a BL döntő 2026-ban

Budapesten a Puskás Arénában rendezik a labdarúgó Bajnokok Ligája 2026-os döntőjét az európai szövetség (UEFA) végrehajtó bizottságának szerdai döntése értelmében.

2024. Május 22. 14:03, szerda | Belföld

Robbanás történt Tapolcán, egy társasházi lakásban, az épületet kiürítették

Gázrobbanás történt szerda délelőtt egy tapolcai lakásban. Egy embert kórházba vittek, az épületet, az úgynevezett Y-házak egyikét, kiürítették - tájékoztatta a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője a

2024. Május 22. 14:01, szerda | Belföld

Már nyomtatják a szavazólapokat