Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Augusztus 08. 16:24, csütörtök | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Közvetlen vonat Koperbe

Közvetlen vonat Koperbe

Nyaranta, Budapestről Koperbe az Istria expresszvonat és a Citadella IC közvetlen kocsijai napi rendszerességgel állnak az utasok rendelkezésére.

Ezekkel átszállás nélkül érhető el a rövid, de változatos szlovén partszakasz. A koperi vasútállomástól buszokkal 30-45 perc alatt elérhető Izola, Piran és Portorož is.

Egy koperi kiruccanásra vagy nyaralásra már 49 eurótól válthatnak retúr menetjegyet az utasok, de ha fekvőhelyes kocsiban szeretnének kényelmesen utazni, négyszemélyes fülkében oda-vissza plusz 28 eurós felárért megtehetik. Az utasszám évről-évre nő, a tavalyi turista szezonban közel 2000 utas választotta a MÁV-START vonatát annak érdekében, hogy eljusson a szlovén tengerpartra.
Budapest és Koper között a Citadella IC június 20-tól augusztus 24-ig, míg az Istria expresszvonat június 21-től szeptember 1-ig továbbít közvetlen kocsikat.

Az Isztriai-félszigeten az Olaszország és Horvátország közé ékelődött rövidke szlovén tengerparton minden megtalálható, ami csak az Adria-parti üdülőhelyekre jellemző lehet. Világörökségi ranggal rendelkező középkori kisvárost, nyugalmas tengerparti nyaralóvárost, vagy mozgalmas üdülőhelyet is talál az ide utazó. Koperből a vasútállomás közvetlen szomszédságából induló autóbuszokkal 30-45 perc alatt elérhetők a tengerpart szlovén városai: Izola, Piran és Portorož.

Az utazási lehetőségről ezen az oldalon fontos részletek érhetőek el: https://www.mavcsoport.hu/mav-start/nemzetkozi-utazas/koper

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.