Városlista
2022. július 3, vasárnap - Kornél

Hírek

2022. Május 02. 16:22, hétfő | Helyi
Forrás: Juhász Péter ǀ BUZZWORD Strategies

Közel két és fél milliárdért kaphatnak új laptopokat az általános iskolások és tanáraik

Közel két és fél milliárdért kaphatnak új laptopokat az általános iskolások és tanáraik

A tőzsdén jegyzett Delta Technologies leányvállalata, a Delta Systems Kft. vezette konzorcium nyerte el azt a közbeszerzést,

melynek keretében 2,3 milliárd forintért diákoknak, további 109 millió forintért pedig tanáraiknak szállít laptopokat a Klebelsberg Központ megrendelésére.

Folyamatosan zajlik a magyar közoktatás korszerűsítése, ezen belül pedig az általános iskolák informatikai eszköztárának frissítése, bővítése. Ennek legutóbbi állomásaként 2021. decemberében 6,5 milliárd forintért 30 ezer laptop beszerzéséről született döntés. Most pedig újabb eredményes közbeszerzésről adott hírt a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Delta Technologies Nyrt., melynek leányvállalata, a Delta Systems Kft. vezeti a beszerzést elnyerő konzorciumot.

Ezúttal a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) az okostantermek kialakításához rendelt kliensoldali IT-eszközöket – azaz laptopokat – mind a diákok, mind tanáraik részére. A közbeszerzés keretében 2,3 milliárd forintért a diákoknak rendelt laptopokat szállíthatja a Delta Systems, 109 millió forintért pedig a tanári gépeket.

A digitális oktatás a koronavírus járvány időszaka alatt került igazán fókuszba, bár az iskolai informatika oktatás, illetve az informatikai eszközökkel támogatott egyéb tantárgyak oktatása régebb óta napirenden van a közoktatásban. A közoktatásban a digitalizáció a KLIK megalakulásával vett új lendületet, országszerte jelentek meg az okostantermek az iskolákban. A magyar kormány pedig 2021 nyarán hirdette ki az EFOP-4.1.11-21 konstrukciószámú pályázatot „Okostanterem, az állami fenntartású köznevelési intézmények digitális tanulást segítő tereinek fejlesztése” céljára, elsősorban a felzárkóztatásra kijelölt térségek közel 200 iskolájának korszerűsítésére. Az ennek keretében elérhető 7 milliárd forint felhasználásának koordinálása szintén a KLIK feladata. A mostani laptopbeszerzés is ebből a keretből valósulhat meg. Természetesen a pályázati keretösszeg kiterjed az okostantermek egyéb berendezéseire is: a bútorok, lézervágók, 3D-nyomtatók, vetítők, robotikai egységcsomagok más beszállítóktól érkezhetnek.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 30. 17:30, csütörtök | Helyi

Idén is cirkuszjeggyel jutalmazza a kitűnő tanulókat a Fővárosi Nagycirkusz

A tanévet kitűnő eredménnyel záró általános iskolás diákoknak a Fővárosi Nagycirkusz ingyenes belépőjegyet biztosít nyári előadásai valamelyikére. A Kitűnő Tanuló Program kuponjai szeptember 18-ig válthatók be.

2022. Június 29. 10:44, szerda | Helyi

Vasúti kedvezményt ér a kitűnő bizonyítvány

A MÁV-START és a GYSEV is csatlakozott a Fővárosi Nagycirkusz akciójához, melyben a kitűnő bizonyítványú diákok cirkuszi belépőt kapnak.

2022. Június 29. 10:39, szerda | Helyi

Vonattal vagy Volánbusz-járattal a Balaton Soundra és a Balaton körül

Hétfőtől négy napig váltható kedvezményes TravelPass hetijegy

2022. Június 29. 10:27, szerda | Helyi

Díjmentes hazautazást biztosít a MÁV-START és a GYSEV a 15. Győrkőcfesztiválra utazó gyermekeknek

A MÁV-START és a GYSEV díjmentes hazautazást biztosít Győrből a 2022. július 1-3-ig tartó 15. Győrkőcfesztiválon részt vevő gyerekeknek.