Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2019. Július 29. 11:21, hétfő | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Közel hétszáz művet várnak

Közel hétszáz művet várnak

Zajlik a 66. Vásárhelyi Őszi Tárlat anyagának begyűjtése

Az idén immár hatvanhatodik alkalommal rendezi meg a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum a Vásárhelyi Őszi Tárlatot, Magyarország legnagyobb múltra visszatekintő és egyik legjelentősebb kortárs képzőművészeti kiállítását. Az idei seregszemlére mintegy kétszáznyolcvan művész regisztrált, melyre a napokban kezdődött meg a művek beadása.

Művészek sorakoztak július 22-én Budapesten, a Műcsarnoknál, hónuk alatt nagyméretű festményekkel, izgalmas formavilágú, „mázsás súlyú” plasztikákkal vagy éppen grafikamappákkal, hogy leadják alkotásaikat a 66. Vásárhelyi Őszi Tárlatra. A dél-alföldi város kortárs kiállításának egyedisége abban gyökerezik, hogy a tárlat egy különleges elegye a meghívásos és szabad beadású seregszemléknek. Idén közel hétszáz műből választja ki az augusztus elején összeülő zsűri azt a körülbelül kétszáz alkotást, melyeket a közönség október 5-től az Alföldi Galéria földszinti kiállítótermeiben megtekinthet.

A tárlat budapesti begyűjtését követően július 31-ig Hódmezővásárhelyen, a kiállításnak helyet adó Kossuth téri galériában adhatják le munkáikat az alkotók. Ezt követően a múzeum munkatársai rendszerezik az alkotásokat, hogy a héttagú zsűri minél átláthatóbban, minden műről egyedileg döntve jelölje ki a bennmaradó alkotásokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára