Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Szeptember 28. 11:50, péntek | Helyi
Forrás: Nagy Benjámin - sajtóreferens

Kötelező kipipálva: továbbjutott a Kosársuli a Hepp Kupában

Kötelező kipipálva: továbbjutott a Kosársuli a Hepp Kupában

A Hepp Kupa második fordulójában szerda este Békésre látogatott a Vásárhelyi Kosársuli, de a sors furcsa fintoraként nem a felnőttcsapathoz, hanem az NB II-es U23-ashoz.

Az NB I/B-s békési első gárdával ugyanebben az időpontban a vásárhelyi NB II-es alakulat csapott össze a Hódtóiban. Mindkét mérkőzésen papírforma eredmény született, az NB I/B-s csapatok magabiztos
győzelmével és továbbjutásával.

Az első negyedben alig törődtek a csapatok a védekezéssel, így az első nyolc perc után még tudta tartani a lépést az NB II-es hazai csapat Tóth Tamás legénységével (21-25). Ebben a negyedben főleg, de az egész mérkőzés során a csapatkapitány, Vas Péter vette vállára a csapatot és vállalt oroszlánrészt a támadásokból is.
A második negyedben már kidomborodott a két egyesület közötti szerkezeti különbség, Béres Nándor is belelendült. A harmadik negyedet átaludta a vendégcsapat, kevés energiát vitt bele ebbe a szakaszba, egyedül Kelemen Balázs produkciója volt dicsérhető.

Az utolsó negyedben még megrázta picit magát a vásárhelyi alakulat, így alakult ki a komolyabb különbség. A továbbjutás, a kötelező megvan: a Kosársuli továbbjutott a Hepp Kupában.

Hepp Kupa, 2. forduló:

Békési SZSK U23 - Vásárhelyi Kosársuli 71 - 107 (24-34, 13-27, 21-18, 13-28)
Békés, 50 néző -Jv.: Simon T., Fekete Cs.

Békés: BALOG G. 12, NAGY Cs. 21/12, Balog Á. -, Plavecz 6, CSORBA 18/3.
Cs.:Szabó -, Mucsi -, Bánszki -, Sipaki 10, Nógrádi -, Pocsai 3/3.
Edző: Balog Lajos

Vásárhely: Pavlovic 10, BÉRES 16/3, VAS 31/12, Bálint 6, Perák 5.
Cs.: Kovács 4, Börcsök 4, Gajic 8, KELEMEN 17/12, Czégel -, Rostás 6.
Edző: Tóth Tamás

Tóth Tamás: "Nem kockáztattunk a kis teremben, így tartalékosan és felforgatott csapattal játszottunk a lelkes békési csapat ellen. Amiért elutaztunk, azt megoldottuk: a továbbjutás mellett megúsztuk sérülés nélkül a meccset, mindenki kellő percet tudott a pályán tölteni. Több kiemelkedő egyéni teljesítményünk volt támadásban."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak