Városlista
2022. július 3, vasárnap - Kornél

Hírek

2014. Április 14. 10:31, hétfő | Helyi sport
Forrás: dr. Elek András

Kosársuli: Kettőből kettő

Kosársuli: Kettőből kettő

Azonos tudású ellenféllel szemben egy jó csapatnak hazai pályán kötelező nyerni. Márpedig a Kosársuli jó csapat, még ha szombaton akadozott is a gépezet.

A jó játék elmaradt, de a vásárhelyi győzelem nem. A sérült Czibere négy triplája nagyon kellett a Veszprém elleni sikerhez, no meg a szokásos jó csapatvédekezés.

EnterHód Vásárhelyi KS - Veszprémi Egyetem 70-62 (18-16, 22-12, 16-22, 14-12)

NB I/B-s bajnoki mérkőzés

Hódtói Sportcsarnok, 200 néző - vezette: dr. Varga, Borgula és Papy

Kosársuli: Vejinovics 11/3, MÓCSAI 10, Vas 4, Varga 3, Gruda 9,

csere- Kukla -, CZIBERE 17/12, Rostás I. 6, Grezsa 3/3, Nyilas 7/3, Rostás G.

edzők: dr. Elek András és Utasi Gábor

Nem volt kellő tűz a Kosársuli védekezésében, támadásaik pedig eredménytelenek voltak - így nem csoda, hogy a vendégek elhúztak (2-8). Mócsai és Vas közeli kosaraival sikerült ugyan szépíteni (8-12), de az áttörést Czibere beállása hozta meg. A hetek óta derékfájdalommal küszködő kiváló bedobó gyorsan bevágott két nyolcméteres triplát, majd betörésből is eredményes volt - így átvette a Vásárhely a vezetést (18-16).

A második tízperc elején Gruda is megvillant néhányszor, de a Veszprém csak nem akart leszakadni (21-21). A következő három percben Mócsaiék lehúzták a rollót: nem kapott kosarat a hazai csapat. Czibere újabb két triplája és büntetői révén végre sikerült meglépni Utasi Gábor tanítványainak (33-21). A negyed végén Rostás Imre remekelt, így bíztató előnnyel zárult a félidő (40-28).

Szünetben erősített a Kosársuli, ugyanis megérkezett az országos junior döntőről Nyilas is, akinek tanítványai a bronzérmet szerezték meg Szegeden. Hiába állt be azonban "Nyíl", 46-32 után becsődölt a kék/sárgák támadójátéka a vendégek zónája ellen.Czibere ugyan pihent, Vas pedig meglepően passzívan játszott, de a centerek sem jeleskedtek. Öt perc alatt mindössze Grezsa tripláját írhatták a hazai pontokhoz - miközben a leszedett labdákból ziccereztek a veszprémiek. Így azután a 14 pontos előny gyorsan 4-re csökkent (49-45). Az eléggé szokatlan négyes csere után azután helyreállt a rend, ismét születtek vásárhelyi kosarak: Nyilas és Vejinovics pontjaival 58-50 lett.

Az utolsó játékrészre végre összeállt az utóbbi időkben megszokott kőkemény kosársulis védekezés - a vendégek csak büntetőkből tudtak összekaparni 4 pontot 8 perc alatt. A 15 pontos vezetés után érthetetlenül gyenge végjáték következett, nyolc pontot szereztek zsinórban a veszprémiek, miközbel Grudáék nullát. Vejinovics büntetőjével alakult ki a 70-62-es végeredmény - megszületett a második EnterHód győzelem a rájátszásban.

dr. Elek András edző: "Nem tudom mi volt velünk, nagyon gyengén játszottunk. Talán a nézők hiánya volt az ok. Azért izgulni nem kellett, mindenki tudta, hogy nyerni fogunk. Haladunk a cél felé - kettőből kettőnél tartunk."

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 03. 12:43, vasárnap | Belföld

Halálos áldozata is van a migránsok fegyveres összecsapásának a magyar határ közelében

Migránsok két csoportja támadt egymásra lőfegyverekkel szombat hajnalban a magyar határhoz közeli szabadkai erdőben, a helyszíni beszámolók szerint legalább hat sérült és egy halott is van,

2022. Július 03. 11:40, vasárnap | Kék hírek

Határsértők hatvanfős csoportját tartóztatták fel Ásotthalomnál

A magyar rendőrök cseh kollégáikkal együttműködve határsértők hatvanfős csoportját tartóztatták föl Ásotthalom külterületén szombaton este fél hét előtt - közölte a rendőrség honlapján.

2022. Július 03. 10:38, vasárnap | Belföld

Megműtötték a terézvárosi házomlásban megsérült táncművész gerincét

Sikeresen megműtötték a terézvárosi házomlás során súlyosan megsérült táncművész gerincét - tájékoztatta a Budapesti Operettszínház az MTI-t.

2022. Július 03. 09:29, vasárnap | Belföld

Ismét fokozódik a kánikula, kedden érkezik egy hidegfront

A következő napokban ismét erősödik a nappali felmelegedés. A kedden érkező hidegfront mérsékelheti a kánikulát - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat délutáni videójából.