Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Június 08. 15:48, hétfő | Helyi sport
Forrás: Martonosi János-sajtófőnök

KOSÁRSULI: HARCBAN A BRONZÉRT

KOSÁRSULI: HARCBAN A BRONZÉRT

Szoros meccsen harcolta ki a harmadik mérkőzést a bronzéremért az NBI B csoportos kosárlabda bajnokság rájátszásában a Vásárhelyi Kosársuli a Salgótarján ellen.

Nyilasék jövő héten idegenben küzdhetnek meg a dobogós helyezésért.

Czibere két gyors hármasával kezdtek a hazaiak, ennek ellenére 88-állt az eredményjelző a negyed derekán. A másik oldalon az irányító Szabó villogott. A beálló Nyilas és a kezdő ötösben helyt kapó Genal vezérletével hét pontos előnyre tett szert a Kosársuli, ami ki is tartott a második tíz percig.

Szinte rögtön 10 pont fölé nőtt a különbség. Nagyobb sebességre kapcsoltak ekkor a csapatok, amiből a remekelő Genal és társai jöttek ki jobban. (37-24) Ám megint nem bírtak Szabóval, aki sorra szállította a hármasokat, de ez sem segített nekik. Vejinovicsék pörgős és eredményes kosárlabdát mutattak be a mérkőzés ezen szakaszában.

Vas trojkával nyitotta a harmadik periódust, amit egy távoli kettessel toldott meg. 52-36 állt ekkor az eredményjelzőn. Ezután 7 pontra jött fel a Salgótarján néhány hazai figyelmetlenség miatt. Dr. Elek András fiai ismét újítottak, akik egy időkérést követően három támadás védekeztek ki, majd három kosarat szereztek. (60-47) Ehhez a nagy szívvel játszó Mócsai tett hozzá egy 2+1-et. Mindhiába, mivel a salgótarjáni Szabó újra 5 pontot süllyesztett el a kék-sárgák gyűrűjében.

72-63-nál indult a zárójátékrész, ami egyértelműen a Salgótarjánnak ment jobban. Tutusék hét pontra jöttek föl. Újra ritmust váltott a Kosársuli, nem tudtak olajra lépni.(81-69) Nem adták könnyen magukat a piros mezesek, akik újra faragtak hátrányukból,előbb hétre jöttek fel, végül ötre. Így végül nem lett meg a 15 pontos győzelem, ami ahhoz kellett volna, hogy a bronzpárharcot eldöntő harmadik ütközetet Vásárhelyen rendezzék meg. Vas Péterék jövő héten a Nógrád megyeiek otthonában küzdenek a dobogós helyezésért a B csoportban.

Vásárhelyi Kosársuli SE - Konecranes-Salgótarjáni KSE 88-83 (21-14, 26-22, 25-27, 16-20)

NBI B rájátszás a harmadik helyért, Hódmezővásárhely Hódtói Sportcsarnok, 500 néző.

Vezette: Farkas G., Söjtöry T. és Kovács N.

Kosársuli: Vejinovics 7, CZIBERE 12/9, VAS 14/6, GENAL 19/3, Varga 14.

Csere: NYILAS 8/6, Gruda 2, Rostás I. 2, Kelemen 4, Mócsai 6

Edző: dr. Elek András és Utasi Gábor

Dr. Elek András: „Nagyon értéke győzelmet szereztünk egy nálunk jobb játékosállománnyal rendelkező csapat ellen. Örülök, hogy győzelemmel búcsúztunk a közönségünktől, viszont sajnálom, hogy nem sikerült a megfelelő arányban nyernünk, bár erről nem csak mi tehettünk…”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.