Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Július 14. 11:25, kedd | Helyi

Koronavírussal kapcsolatos vasúti változások

Koronavírussal kapcsolatos vasúti változások

Belföldi utazással kapcsolatos aktuális tudnivalók

Utazási kedvezményre jogosító, lejáró igazolványokkal és igazolásokkal kapcsolatos tudnivalók

A járványügyi szabályok betartása érdekében kérjük, sorbanállások és személyes érintkezések/kontaktusok csökkentése érdekében jegy- és bérletvásárlás esetén részesítsék előnyben a MÁV applikáció használatát és az e-vonatjegy váltási lehetőséget. A e-vonatjegyet bárki részére megválthatja, mely digitális példányát az utazás előtt el kell küldenie az utazó személynek az eredeti letöltött fájl formátumban, hogy okostelefonján vagy tabletjén megmutathassa a jegyvizsgálónak, vagy pedig ki kell nyomtatnia számára.

Utasaink folyamatosan, a nap 24 órájában fordulhatnak a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatához a +36 (1) 3 49 49 49-es, vagy mobilhálózatról a +36 (20/30/70) 499 4999-es telefonszámon; írásban a Üzenetküldés oldalon vagy az eszrevetel@mav-start.hu e-mail címen. Aki teheti, kérjük, személyes ügyintézés helyett válassza inkább ezt a lehetőséget.

A helyjegyes vonatokon az utasaink választhatnak ülőhelyet a szabadon maradt ülések közül, így maguk alakíthatják az egymástól való távolságot. Bővebben olvashat erről a linkre kattintva.
Nemzetközi utazással kapcsolatos aktuális tudnivalók

Július 1-től a legfontosabb vonalakon újraindultak a nemzetközi vonatok azokba az országokba, ahová az egészségügyi helyzet és a technológiai adottságok ezt lehetővé teszik.

Nemzetközi közlekedési helyzet 2020.07.14-től

A Budapest-Bécs közötti EuroCity-k közül egyelőre csak a mindkét fővárosból 8:40-kor és 14:40-kor indulók, valamint a Budapestről 18:40-kor induló jár, étkezőkocsi nélkül. Ezek a vonatok Budapest és Záhony, Kolozsvár illetve Szatmárnémeti között nem közlekednek.

A müncheni és zürichi éjszakai járat fekvőhelyes- és hálókocsik nélkül jár.

Július 13-tól ismételten az eredeti útvonalon, Szobon keresztül közlekedik minden nappali EuroCity járat Pozsonyba, Prágába, Berlinbe és Hamburgba. Éjszakai járat Pràgàba július 14-től közlekedik.

Berlinbe az éjszakai járat közlekedése továbbra is szünetel, Krakkón át Varsóba az éjszakai forgalom július 18-án indul újra.

A szezonális tengerparti vonatok idén nyáron egyik horvát célállomásra (Split, Rijeka) sem közlekednek, a horvát tengerpartra zágrábi átszállással lehet utazni! Budapest és Koper között a közvetlen utazás a nappali Citadella nemzetközi gyorsvonattal lehetséges.

Romániába valamennyi vonaton kötelező a helyfoglalás.

Nagyvárad, Kolozsvár és Székelyföld felé a járványügyi intézkedések miatt egyelőre csak az éjszakai járat közlekedik fekvőhelyes- és hálókocsi nélkül.

A Debrecen-Szatmárnémeti/Nagyvárad, a Békéscsaba-Nagyszalonta, és a Mátészalka-Nagykároly vonalakon továbbra sincs személyforgalom.

Ukrajna felé az egészségügyi rendelkezések miatt továbbra sem közlekednek a Záhony-Csap kishatárforgalmi vonatok, a Budapest-Munkács járat és a közvetlen kijevi hálókocsi sem.

Szerbia felé július 14-től a járványügyi helyzet miatt a határátlépő vonatok közlekedése szünetel.

Magyországon, Ausztriában, Németországban valamint Svájcban a vonaton történő utazás során maszk vagy a szájat és orrot eltakaró textil viselése kötelező!

Kérjük, utazása előtt tájékozódjon az egyes országokban érvényes járványügyi előírásokról, különösen az arc eltakarásának és a távolságtartásnak a kötelezettségéről. Egyes fedélzeti szolgáltatások – így különösen a fekvőhelyes- és hálókocsik, valamint az étkezőkocsik rendelkezésre állása továbbra is korlátozott lehet!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.