Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2020. Október 27. 09:52, kedd | Helyi
Forrás: Elek András igazgatási ügyintéző

Korok, kultúrák, lelőhelyek

Korok, kultúrák, lelőhelyek

Folytatódik a Tornyai-múzeum régészeti előadás-sorozata

Október 28-án, szerdán 17 órai kezdettel folytatódnak a Tornyai János Múzeum régészeti előadásai: a Korok, kultúrák, lelőhelyek sorozat őszi-téli szemeszterének első estjén Hódmezővásárhely környékének újkőkori települési halmait és azok európai jelentőségét ismerhetik meg a közgyűjteménybe ellátogatók.

A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával 2014-ben útjára indult régészeti előadássorozat idei tematikája Hódmezővásárhely környékének gazdag és izgalmas múltját tárja az érdeklődők elé. A szerdai nyitó előadáson Raczky Pál és Füzesi András, az ELTE Régészettudományi Intézetének oktatói egy különleges eljárással végzett kutatás eredményeit ismertetik. Novemberben a gorzsai vaskori leletekről, majd 2021-ben Csomorkányról és a tram-train nyomvonalán előkerült leletekről lesz szó a Korok, kultúrák, lelőhelyek estjein- ‑ az előadások anyagai könyv formátumban, a sorozat harmadik tanulmánykötetében jelennek meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.