Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Március 03. 11:26, péntek | Helyi

Könnyebb, gyorsabb vasúti jegyvásárlás

Könnyebb, gyorsabb vasúti jegyvásárlás

A MÁV-START számos további újdonságáról is beszámolt az Utazás kiállításon

A MÁV-START 2017 nyarán mind a Balatonra, mind az Adriára utazókat bővülő szolgáltatással várja.

A balatoni forgalomban gyakori és egyre gyorsabb eljutást biztosít, több légkondicionált járművet és bicikliszállító kocsit állít forgalomba a vasúttársaság. A legkedveltebb nyári belföldi úti cél mellett az Adriára utazók számára is fejleszti a szolgáltatását: főszezonban Splitbe, Rijekába és Koperbe is naponta biztosít eljutási lehetőséget kedvező áron, éjszaka közlekedő vonataival. A MÁV-START folyamatosan korszerűsíti jegyvásárlási lehetőségeit is. Az utasok a számítógép előtt ülve vagy mobiltelefonjukon, továbbá több mint 100 modern jegykiadó automatából és két mobilpénztárban is megvehetik jegyüket – hirdeti sok más újdonság mellett a vasúttársaság standja a március 2. és 5. között a Hungexpón zajló Utazás 2017 kiállításon. A rendezvény megközelítését segítendő számos InterCity, gyors- és sebesvonat is megáll Kőbánya felső állomáson. A MÁV-START és a GYSEV 50 százalékos menettérti kedvezményt kínál a rendezvényre utazóknak.

A vasúttársaság pavilonját felkeresők a kiállítás ideje alatt egyebek között megismerkedhetnek a MÁV-START aktuális belföldi és nemzetközi vasúti kínálatával, igényelhetnek START Klub kártyát vagy kedvezményes Interrail Globál bérletet. A látogatók már most tájékozódhatnak arról, milyen kedvezményekkel juthatnak el nyáron a népszerűbb tengerparti üdülőhelyekre: Splitbe, Rijekába és Koperbe a főszezonban naponta indulnak vonatok.

A montenegrói Barba heti két alkalommal közlekedik közvetlen kocsi, és a bolgár tengerpartra, Burgaszba és Várnába is heti kétszer indul vonat. Az egész éves nemzetközi ajánlatok közül a napi hét közvetlen vonatpárral elérhető Prágát emelte ki a MÁV-START. A cseh fővárosba utazók a négynapos érvényességű kirándulójeggyel akár a városi tömegközlekedést is használhatják, ha ilyen jegyet vásárolnak a nemzetközi pénztáraknál vagy akár az Utazás kiállításon, az A pavilon 204/A standnál.

A belföldi utasok számára is újabb ajánlatokkal szolgál a vasúttársaság. Március 1-jétől a Miskolcra vonattal utazók 33%-os alkalmi menettérti kedvezményt vehetnek igénybe a Miskolc Pass kedvezménykártyák 24-120 órás érvényességű turisztikai változatának megvásárlásával. Tavaly novembertől a MÁV-START és a Miskolc TDM hosszú távú partneri megállapodásának köszönhetően a vasúti weboldalról átkattintva is egyszerűen hozzájuthatnak az utazók a Miskolc Pass online kedvezménykártyához, amellyel korlátlanul használható a helyi környezetkímélő közösségi közlekedés, továbbá egyszeri alkalommal ingyenesen látogatható tizenöt miskolci attrakció.

Egyre több a kerékpáros utas a MÁV-START vonatain, ezért a bringaszállítási lehetőségek is folyamatosan bővülnek. A vasútvállalat célja, hogy a jövőben lehetőleg minden vonaton biztosítsa a kétkerekűek kényelmes és kiszámítható szállítását. A népszerű kerékpáros túrajegyet a Fertő tóhoz, a Balatonhoz vagy a Tisza-tóhoz utazók az ország bármely területéről elindulva, a megtett távolságtól függetlenül, továbbra is egységesen 420 forintért vásárolhatják meg. Sőt számos európai országba szállítható kedvező áron kerékpár: Szlovákiába, Romániába és Szlovéniába öt euróért, míg Csehországba, Ausztriába, Németországba és Svájcba tíz euróért.

Tavasztól őszig számos csoportos és szervezett utazást kínál a MÁV-START: budapesti indulással például Egerbe juthatnak el az érdeklődők, akik tárlatvezetéssel ismerhetik meg a vár történetét. Tokajban borkóstolás, városnéző séta, múzeumlátogatás várja a résztvevőket, Debrecenben a városnéző túra és múzeumlátogatás után a Nagyerdőt vagy a fürdőt fedezhetik fel, Pécsett pedig a Zsolnay kiállítást is megismerhetik. Vidéki városok közül egyebek között Szombathelyről Ajkára és a celldömölki Kemenes Vulkánparkhoz, Szegedről Gyulára és Szarvasra, Pécsről Szigetvárra és Villánykövesdre, Miskolcról Sárospatakra, Debrecenből és Nyíregyházáról Nyírbátorba, valamint a szolnoki RepTárhoz kínál szervezett utat a vasútvállalat.

A kiállításon népszerűsítik a Budapest–Pusztaszabolcs vonalszakaszon már bevezetett elektronikus bérletet is; ezt az új típusú, 2016. január 1-je után kiállított személyazonosító igazolvánnyal (eSzemélyi) rendelkező utasok tudják használni. Az eSzemélyire írt bérlet óriási előnye, hogy az utasnak nem kell papíralapú szelvényt őriznie, ráadásul 3% kedvezményt kap annak árából – csakúgy mint az e-vonatjeggyel utazók! Az elektronikus személyivel rendelkező utasok már három helyszínen – a budapesti Déli pályaudvaron, a százhalombattai állomás melletti mobil jegypénztárban és Pusztaszabolcs állomáson – vehetik igénybe a vasúttársaság új szolgáltatását.

50 százalékos alkalmi menettérti kedvezmény és 20 százalékos kedvezmény vasúti menetjegy váltásakor

A MÁV-START és a GYSEV az Utazás 2017 kiállításra utazóknak 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít, bármely belföldi állomásról bármely budapesti állomásra. A kedvezmény kizárólag belföldi utazásra, 2. kocsiosztályon vehető igénybe. A kedvezményes jegy visszautazásra csak abban az esetben érvényes, ha azt az utasok a kiállítás helyszínén lebélyegeztetik a MÁV-START standján (A pavilon, 204/A) vagy a passzázson álló mobilpénztár-autónál, a kiállítási napokon 10 és 18 óra között.

A MÁV-START standján vagy a mobilpénztár-autóban váltott teljes árú menetjegy árából a vasúttársaság – szolgáltatási területén bármely viszonylatra – 20 százalékos kedvezményt biztosít. Amennyiben a látogatók menetjegyet vagy bérletet vesznek, illetve START Klub 50 százalékos kártyát vagy Társkártyát vásárolnak, minden elköltött 1000 forint után 100 forintos kupont kapnak (maximum 5000 forint értékig). Most érdemes Interrail globál- és egyországos bérletet vásárolni, melyek február 1. és március 31. között 15 százalékos kedvezménnyel érhetők el.

A vasúttársaság szerencsekerékkel és totóval is várja az érdeklődőket, a vállalkozó kedvűek MÁV-START-os ajándéktárgyakat nyerhetnek. Az utazni vágyók a standon tájékozódhatnak a vasúti ajánlatokról, és megtalálják a háromhavonta megjelenő fedélzeti lap, az InterCity magazin 2017. évi első számát is.

Az Utazás 2017kiállításhoz kapcsolódó kedvezményekről, a Kőbánya felsőn megálló vonatok menetrendjéről, valamint a vasúttársaság standjának programkínálatáról bővebb információt ahttp://MÁV-csoport weboldalán olvashatnak, vagy a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatánál tájékozódhatnak a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon. Telekom-hálózatból hívhatják a +36 (30) 499 4999-es, Telenor-hálózatból a +36 (20) 499 4999-es, Vodafone-hálózatból a +36 (70) 499 4999-es számot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.