Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Július 12. 07:53, kedd | Belföld
Forrás: Stern Éva

Konnektorból tankol a színésznő

Konnektorból tankol a színésznő

Ullmann Mónikáról mind szélesebb körben köztudott, hogy tudatos vásárló.

A színésznő számára fontos a vásárolt termékek összetétele, minősége, szűk -és tágabb környezetének tudatos védelme. Egy nagyvárosban élő színésznő számára nem könnyű feladat a környezettudatos élet kialakítása, de a művésznő a sok kicsi sokra megy elvét vallja.

„Igen, én magam is azt gondolom,hogy tudatos vásárló vagyok,amely az életem szinte minden terülén nyomot hagy. Szenvedélyes barkácsoló lévén, fontos számomra például egy-egy festék összetétele, nem mindegy hogy milyen alkotórészekből áll az,ami akár évekig is az életünk része lesz. Tény, hogy így kicsit tovább tart a vásárlás,de én ezt boldogan vállalom”- mesélte a színésznő.

A művésznő számára az is nagyon fontos,hogy otthona,mindennapjai is tudatos rendszer alapján működjenek.

„Félreértések elkerülése végett,azért azt tegyük hozzá,hogy nem egy katonai objektumban élünk- tette hozzá nevetve-, de valóban nem árt,ha van némi rendszer a mindennapokban.
Színésznőként,ezt nem egyszerű kivitelezni,hiszen egy igazán eklektikus pálya a miénk, pont ezért fontos,hogy otthon kicsit nyugalmasabb légkör vegyen körül.
Csak apróságok ezek,bárki számára elérhetőek. Például nem folyik nálunk feleslegesen a víz, a kertben összegyűjtjük az esővizet és azzal locsolunk, a telefontöltőt kihúzzuk a konnektorból használat után. A ruhavásárlási szokásainkat is igykeszünk kordában tartani azzal, hogy csak akkor veszünk újat,ha kiselejtezünk egy régit. Érdekes játék ez,mert így sokszor inkább a régi mellett döntünk,gyorsan kiderül,hogy nincs is szükég az újra.
A hálószobát megpróbáltuk elektroszmog mentessé tenni. Itt sem kell nagy dolgokra gondolni, csak annyi, hogy ott nincs semmilyen műszaki cikk, sőt még konnektor sem. Apróság, de sokat számít.”

A konnektorra azonban mostantól nagy szükésége lesz a színésznőnek,ha nem is a hálószobában.

„Valóban, nagy változás történt az életemben. Eddig a lehető legkisebb benzinüzemű autóval jártam, de most ezt is lecseréltem egy elektromos autóra, azzal közlekedem a városban. A REVA, a világ első akkumlátorral működő közúti járműve. Kétszeres nyertese a Környezetbarát Közlekedési Egyesület által meghirdetett Legjobb Városi Autó díjnak. Nem meglepő, hiszen nincs légszennyezés, nincs füst, nincs zaj.
Ennek köszönhetően, amikor először vezettem a villanyverdámat, azt hittem,hogy nem működik az autó. Úgy tűnt elindultunk, de nem hallottam semmilyen motorzajt. Nagyon furcsa volt, persze ma már az lep meg,ha átülök egy benzinüzemű autóba és hallom a jellegzetes hangot. Fantasztikus találmány, én azonnal beleszerettem. Mostantól nem kell a benzinárakat figyelnem, nálam egy teli tank 400Ft-ba kerül. Kb. 5Ft-ot fogyaszt az autó kilométerenként. Városi közlekedésre tökéletesen alkalmas, 80Km/h a végsebessége, ami nagyon jó kontroll a gyorshajtás elkerülésére” - tette hozzá nevetve.
„Mivel az autó teljesen automata,nem kell a sebességváltásra sem figyelni,ami a városi araszolgatásban nekem is nagy segítség. Speciális női probléma,hogy a sok kuplung használattól sérülnek a női,vékony cipősarkak, hát itt ilyen gond nincs. A parkolás pedig –még női szemmel is- könnyű és egyszerű,hiszen az autó kis helyet foglal. Nekem már 15 éves nagyfiam van,de a hátsó ülésre akár két gyerekülés is elfér kényelmesen.
Azt azért be kell vallanom,hogy -tipikus női módon- elősként az autó külsejébe szerettem bele. Az utcán sétálva, először csak azt vettem észre, hogy mindenki egy irányba néz, majd én is megláttam a kis villanyverdát. Nagyon helyes, nem mindennapi darab.

A színésznő azonban nem csak menet közben kelt feltűnést autójával,a tankolás az igazi látványosság.

„A tankolás tényleg nagyon vicces. Nem kell hozzá más, csak áram,tényleg konnektorból tankolok. A Váci úton van egy töltőállomás, egy-egy tankolás felér egy társasági eseménnyel”- mesélte nevetve Ullmann Mónika.

Címkék: undefined

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára