Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Március 07. 09:58, kedd | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Komoly lehetőségek várják a fiatalokat a MÁV-csoportnál

Komoly lehetőségek várják a fiatalokat a MÁV-csoportnál

A Fővárosi Kormányhivatal március 7-én, 9 és 16 óra között, a MOM SPORT Rendezvényközpontban rendezi meg a „Tanulj SzakMÁt!” elnevezésű Pályaorientációs és Szakképzési Börzét.

Az eseményen önálló standdal résztvevő MÁV-csoport munkatársai interaktív pódiumbeszélgetésen is tájékoztatják az érdeklődőket a vasúttársaság által kínált lehetőségekről.

Az egész napos börze célja, hogy a fővárosban működő gimnáziumok és szakképző intézmények végzős diákjai, valamint regisztrált, szakképzésben részt venni szándékozó álláskeresők számára nyújtson segítséget a munka világába való bekapcsolódáshoz. Újdonság, hogy idén a szakemberek egész napos színpadi programmal készülnek; a látogatóknak alkalmuk nyílik bekapcsolódni a pódiumbeszélgetésekbe és feltenni személyes kérdéseiket is. Néhány téma, ízelítőül: „Mi az a pályaorientáció? Hol és kitől kaphatunk segítséget a pályaválasztásban, pályamódosításban?”, „Tanulni felnőtt fejjel”, „Pénzt kapok, ha tanulok!”, „Szakmák sztárjai”.

Az eseményen a MÁV-csoport is képviselteti magát, a vasúttársaság munkatársai rövid betekintést nyújtanak számos, az utasok napi közlekedését segítő munkakörbe (vasútforgalmi szolgálattevő, biztosítóberendezési műszerész, jegyvizsgáló, épület- és szerkezetlakatos), és arról is beszámolnak, hogyan támogatja a MÁV-csoport a szakképzést és a vállalaton belüli elhelyezkedést.
A szakemberek részletes tájékoztatást adnak a vasúttársaság által a diákoknak biztosított lehetőségekről (folyamatos szakmai támogatás, nyári gyakorlati hely és olyan változatos feladatok, amelyeket a tanuló – középfokú tanulmányai sikeres befejezését követően – azonnal elláthat), és a 30.000 forintos havi támogatással járó ösztöndíjszerződés feltételeiről is.

A rendezvényen kiállítóként jelen lesz a főváros öt szakképzési centrumának ötvennyolc szakképzési intézménye, öt nem állami fenntartású szakképző intézmény, tizenöt felnőttképző intézmény és tizenegy olyan partnerszervezet, amelynek tevékenysége szorosan kapcsolódik a témához. A kiállítók önálló standokon személyes tájékoztatással, képzési tájékoztatókkal, képzésekre szóló jelentkezési lapokkal és szórólapokkal várják az érdeklődőket.

A rendezvény mind a kiállítók, mind a látogatók számára ingyenes.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére