Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2023. Március 01. 10:40, szerda | Helyi
Forrás: Vásárhelyi Kosársuli

Kiváló eredmény a Kiváló Kölyök Kupáján

Kiváló eredmény a Kiváló Kölyök Kupáján

Február utolsó hétvégéjén befejeződött a Kiváló Kölykök Kupája.

A Vásárhelyi Bikák (U12) csapata a negyedik helyen végzett a kilenc csapatos bajnokságban, olyan nagy nevű egyesületeket megelőzve, mint a Kecskeméti Akadémia, Szolnok, MEAFC vagy Jászberény. A csapat legtöbbet fejlődött játékosa Skoda Zente, míg a csapat MVP-je (legértékesebb játékosa) Papp Endre lett.

A Final Fourt Szolnokon rendezték, ahová az alapszakasz legjobb négy csapata jutott be. A mieink mellett a debreceni Civis KK, a Szedeák és a Nyíregyháza lépett parkettre és küzdött a kupagyőzelemért. A döntőt végül a debrecenieket szoros csatában legyőző Szedeák csapata nyerte. Harmadik a Nyiregyházi Sportcentrum lett.

Szedeák - Vásárhelyi Bikák 76-52

Bikák: Skoda 2, Herczeg 7, Papp 10, Kanka 9, Cseh

csere: Gajdos 1, Hegyi 1, Patkós 12, Kálló Nagy 1, Török 7, Forrai 1, Móza 1

Nyíregyházi Sportcentrum - Vásárhelyi Bikák 77 - 59

Bikák: Herczeg 4, Patkós 5, Papp 12, Hegyi 5, Cseh 3

csere: Móza, Skoda 14, Kálló Nagy 4, Török 4, Gajdos, Kanka 5, Forrai 3

Utasi Gábor: „Először is szeretném megköszönni a magam, a csapat és a Kosársuli nevében is a lehetőséget, hogy részt vehettünk a Kiváló Kölykök Kupájában. Nagyszerű kezdeményezésnek tartom ezt a versenyeztetési lehetőséget, mert nálunk ebben a korosztályban még iskolai csapatokkal indulunk az országos gyermek bajnokságban, de a KKK-ban a "válogatottunk" is megmérettethetett és bizonyította, hogy felveszi a versenyt a régió legjobbjaival. Az elmúlt félévben nagyon sokat fejlődtek a srácok, a mérkőzéseken az "egy egy bajnokságot" felváltotta a csapatjáték. Lehet, hogy most még nem mi lettünk az elsők, de az egyesületünk filozófiája az, hogy nem meccseket kell nyerni, hanem játékosokat nevelni. Szerintem jó úton halad a csapatom e cél felé. A mostani két találkozó kapcsán két dolgot szeretnék kiemelni. Az egyik, hogy 72 százalékkal büntetőztünk (37/52), ami egy felnőtt csapatnak is dicséretére válna, illetve, hogy a dobások megoszlása is egyenletes volt, csapatként támadtunk. A támadások befejezésében még van mit fejlődni, 40 kihagyott ziccerrel nem fogunk tudni meccseket nyerni, de az edzések feladata, hogy ezt kijavítsuk. Büszke vagyok a fiúkra, mind az 5 fordulóban tudásuk legjavát nyújtották."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.