Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. December 05. 10:24, hétfő | Helyi

Kikapott a tartalékos Kosársuli Miskolcon

Kikapott a tartalékos Kosársuli Miskolcon

A tabellán második helyen álló MEAFC-Miskolchoz látogatott péntek este a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli.

Vuk Pavlovic több sérültet is nélkülöző együttese egy negyedig tartotta a lépést, végül a hazaiak simán győzni tudtak.

Különböző okok miatt Balogh, Kass és Varga Zalán sem állt rendelkezésre, a bajnokságban október vége óta veretlen miskolciak ellen így több saját nevelésű fiatal vásárhelyi játékos is bőven lehetőséget kapott – mindezt úgy, hogy az U20-as mérkőzés (amelyet végül 71-52-re a Kosársuli nyert) csak a felnőttek meccse után kezdődött.

5-0-val rajtolt a Miskolc, ám Bálint hamar egyenlíteni tudott egy triplával és egy kettessel, sőt, az első percek szinte csak róla szóltak vásárhelyi részről, hiszen az 5. percre újabb öt pontot tett hozzá az addigi öthöz. Hamar időt kért Vuk Pavlovic, főleg védekezésben kellett rendezni a sorokat, és ez sikerült is, hiszen a 7. percben, 14-13-nál egy pontra felzárkózott a csapat. Innen előbb a hazaiak produkáltak egy 5-0-t, majd ugyan Borbáth büntetői egylabdán belül tartották a Kosársulit (21-19), ám a negyed vége a hazaiaké volt, így ismét ötpontos különbség alakult ki (24-19).

A második negyed elején Kozák és Pintér vette a hátára a miskolciakat, és egy 10-2-es rohammal kialakították azt a különbséget, amivel gyakorlatilag eldőlt a meccs (34-21 a 13. perc végén). Igyekezett rotálni a Kosársuli, a kezdőötösben lévő Borbáth és Knyur mellett Karsai, valamint a keret legfiatalabb tagja, Utasi is harcolt belső poszton, és a rutinosabbak pontjaival sikerült is tartani a meglévő hátrányt. A nagyszünet előtt viszont Orliczki süllyesztett el egy hármast a szépszámú hazai közönség nagy örömére, amivel épp a félidőre alakult ki az addigi legnagyobb előnyük (52-34).

A pihenőt követően ezzel a lendülettel mentek tovább a miskolciak, és bár a Kosársuli igyekezett helytállni, a magasabb szerkezet és a rutin kiütközött. Kozák triplájánál lépte át a húszat az előnyük (57-36, 21. perc), és ezzel jól gazdálkodtak a negyedben, a végén pedig még hozzá tudtak tenni egy kicsit (81-57).

Az utolsó játékrész csak a kozmetikázásról szólt: a sok ziccert kialakító és jól támadólepattanózó miskolciaktól hatan is tíz pont fölé jutottak (Pintér dupla-duplázott), a Kosársuliból pedig Varga Ákos lett a legeredményesebb a maga 24 pontjával, 8 lepattanójával és 6 asszisztjával. A 104-76-os hazai siker azt is jelenti, hogy a Miskolc maradt a második a tabellán, a Kosársuli pedig jelenleg a kilencedik.

NB I/B Zöld csoport, 12. forduló:

MEAFC-Miskolc-Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 104–76 (24–19, 28–15, 29–23, 23–19)

Miskolc, egyetemi körcsarnok. Vezette: Hervay, Gaál, Tóth

Miskolc: Kozák M. 11, Ragályi 11/3, Csák 11/6, Szögi 2, Cseh 4
Csere: Tóth 2, Lippai 14, Kozák B. 14/6, Gerőcs 4, Pintér 24/6, Orliczki 7/3, Nyíri -
Vezetőedző: Váczi Péter


Kosársuli: Varga Á. 24/6, Borbáth 6, Knyur 8/6, Bálint 17/6, Kelemen 11/3
Csere: Karsai 5, Utasi 2, Bősz 3/3, Megyesi -
Vezetőedző: Vuk Pavlovic


Vuk Pavlovic: "Mindenek előtt gratulálok a MEAFC-Miskolcnak, akik folytatták az elmúlt hetekben mutatott nagyon jó formájukat! Mi sajnos tartalékosan érkeztünk, de nem feltartott kezekkel. Az első negyedben sikerült is kicsit meglepnünk a hazaiakat, akik ezt követően ránk erőltették az akaratukat, sok lepattanót gyűjtöttek és megérdemelten nyertek. Gyakorlásnak fogtuk fel a mérkőzést. Tavasszal, hazai pályán megpróbálunk visszavágni."

Folytatás december 9-én, pénteken a listavezető Budafok otthonában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.