Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. December 12. 14:14, hétfő | Helyi
Forrás: Vásárhelyi Kosársuli

Kikapott a listavezetőtől a Kosársuli

Kikapott a listavezetőtől a Kosársuli

Péntek este a Budafok otthonában lépett pályára a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjában. Vuk Pavlovic tartalékos együttese egy negyedig tudta tartani a lépést az éllovassal.

Különböző okok miatt a múlt heti, miskolci vendégszerepléshez hasonlóan most is többen hiányoztak a Kosársuliból (Balogh, Kass, Knyur és Varga Zalán sem léphetett pályára),így ezúttal is nagy szerepet kaptak a saját nevelésű fiatalok - például a keret legfiatalabb tagja, a 17 éves Utasi először volt a kezdőcsapat tagja a felnőttek között.

Varga Ákos és Kelemen vezetésével jól nyitott a Kosársuli (7-9 a 4. percben), ám az első negyed felénél megindultak a bajnokságban eddig mindössze egy vereséget szenvedő, a feljutásra toronymagasan esélyes budafokiak, és egy 6-0-s rohamnak, valamint szinte hibátlan triplamutatójuknak is köszönhetően hamar majd' tízpontosra növelték az előnyüket (20-11), amit végig őrizni is tudtak a játékrészben (25-18 a negyed végén).


A második negyed végén, Kelemen kettese után visszajött ötre a Kosársuli, de ezt ötperces gólcsend és a bajnokság egyik, ha nem a legjobb légiósának számító amerikai Swanson vezetésével 12-0-s budafoki széria követte, ami gyakorlatilag el is döntötte a meccset (37-20). Vuk Pavlovic igyekezett frissíteni a szűk rotáción a negyed során, de támadásban egy rövid fellángolástól eltekintve semmi sem jött össze, a rutinosabb budafokiak pedig megtalálták a réseket a védekezésen. A nagyszünetre 52-32-es hazai előnnyel mentek a csapatok.


A harmadik negyed igazi triplapárbajjal kezdődött: a Budafok kettővel nyitott (Piukovics és Swanson süllyesztett el egyet-egyet), aztán sorrendben Bősz, Piukovics és Varga Ákos következett, nem sokkal később pedig Borbáth is beszállt a sorba. A húszpontos különbséget viszont a budafokiak tudták elmozdítani a saját irányukba, Tursics szórta meg magát, így a negyed második felében a harmincpontos előnyük tudatában ők is lehetőséget biztosítottak a fiataljaiknak.

80-49-ről indult az utolsó tíz perc, amit az erős kezdésének köszönhetően megnyert a Kosársuli: Karsai, Bálint és Kelemen kosarai előbb huszonöt, majd Varga Ákos és Kelemen triplái húszpontosra hozták vissza a hátrányt (88-68). Az eredmény kozmetikázása mellett Kelemen a lepattanózásban is jeleskedett, így végül dupla-duplával zárta a meccset (21 pont, 10 lepattanó) - a Kosársuli pedig azzal a reménnyel, hogy bár a 101-77-es vereség súlyosnak nevezhető, a hajrában látott biztató jelek teljes kerettel jó alapként szolgálhatnak a következő hetekre. A folytatást a nyolcadik helyről várja a csapat.

NB I/B Zöld csoport, 13. forduló:

Budafok-Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 101-77(25-18, 27-14, 28-17, 21-28)

BMTE Fonyódi Antal Sportcsarnok. Vezette: Szalai, Benedek, Novák


Budafok: Tursics 21/9, Piukovics 12/6, Swanson 22/6, Vujity-Zsolnay 3/3, Szántó 8
Csere: Burján 12/6, Lucey 9/3, Rozs 8, Garai 3/3, Siklós 3, Dormán -, Bodorkos -
Vezetőedző: Károly Máté


Kosársuli: Varga Á. 21/15, Borbáth 14/6, Bálint 4, Kelemen 21/6, Utasi 2
Csere: Karsai 8, Bősz 4/3, Pinnyey 3, Megyesi -
Vezetőedző: Vuk Pavlovic

Vuk Pavlovic: "Először is gratulálok a Budafoknak, nagyon jól játszottak, nagyon dominánsak voltak! A védekezésünkön megtalálták a réseket, és amikor nem jöttek össze a dobásaik, akkor a támadólepattanókból is jól dolgoztak. Voltak olyan szakaszai a játéknak, amikor olyan szerkezetben és olyan energiával voltunk a pályán, hogy vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe. Összességében egyszerű a helyzet, dolgoznunk kell tovább, a védekezést tovább kell javítanunk, attól függetlenül, hogy láttam fejlődést, előrelépést ezen a téren. Nagyon sok az idegenben kapott száz pont, ezzel nem lehet mérkőzést nyerni. A játékosaimra nem lehet panasz, beleadtunk mindent, ez most így sikerült."

A szintén tartalékos U20-as csapat is vereséget szenvedett, a 92-57-es hazai sikernek köszönhetően a Budafok előzni tudott a tabellán, így jelenleg ők állnak a harmadik helyen, míg a Kosársuli a negyedik.

A bajnokságban még egy meccs vár idén a Kosársulira: december 16-án, pénteken a nyíregyházi NYÍKSE látogat a Hódtói Sportcsarnokba.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.