Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. November 16. 10:21, szerda | Helyi
Forrás: Vásárhelyi Kosársuli

Kikapott a Kosársuli Kecskeméten

Kikapott a Kosársuli Kecskeméten

Kedden este a Kecskemét otthonában folytatta az NB I/B Zöld csoportját a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli.

Slobodan Kalinic együttese két alapembere nélkül egy félidőig tartotta a lépést Stojan Ivkovic tehetséges csapatával, végül elszenvedte ötödik vereségét a bajnokságban.

Az A-csoportban is játéklehetőséget kapó kecskeméti fiatalok közül Kiss Dávid hétfőn még a magyar válogatott színeiben szerzett pontokat a csehek ellen megnyert világbajnoki selejtezőn, Ivkovic szövetségi kapitánnyal együtt szűk 24 órával később viszont már a Kosársulival meccseltek. A Győrrel szemben megnyert pénteki találkozóhoz hasonlóan ezúttal is hiányzott a vásárhelyi keretből Vuk Pavlovic, míg ezúttal Varga Zalán sem tudott pályára lépni sérülés miatt.

Jobban kezdtek a vásárhelyi születésű, a Kosársulinál is nevelkedő Botka Botondot is a soraikban tudó kecskemétiek, Kiss vezetésével az első öt perc végén 11-5-re vezettek - a Kosársuli az egész meccsen nem találta a dobóformát, végül hat sikertelen triplakísérlet után jött az első sikeres Bálint által. Slobodan Kalinic igyekezett folyamatosan rotálni a csapatot támadásban és védekezésben, de az első negyedben nem találta az ellenszert a magasabb szerkezetű kecskemétiek fizikális játékára (17-10).

A második negyed biztatóbban alakult vásárhelyi szempontból: Ivkovic hármasa után, 20-10-ről Varga Ákos pontjainak köszönhetően 5-0-s szériával jött közelebb a csapat, majd a félidő végéhez közeledve egy 6-0-s rohamra adott 6-0-s válasz tartotta tisztes távolságon belül a hazaiakat. A Kecskeméten általában megszokott kevés pont a szünetre megmutatkozott, 30-24-es kecskeméti vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok.

A második félidőt Kelemen kettese kezdte, ám négypontos hátrányról sajnos nem a zárkózás következett: a KTE magasabb fokozatra kapcsolt, a Kosársulinak pedig nem volt válasza erre és semmi sem sikerült. A 20-0-s sorozat hétperces vásárhelyi gólcsendjét Kelemen törte meg, ám egyértelmű volt, hogy ez a negyed eldöntötte a meccset.

50-31-ről indult az utolsó tíz perc, ahol minden saját nevelésű vásárhelyi fiatal megkapta a játékperceket, és Bősz irányításával helyenként látványos megoldásokat is bemutatva játszották végig a hajrát, úgy, hogy Knyur, Karsai és Balogh is feliratkozott a pontszerzők közé. Végül 72-47-re nyert a házigazda - a meccs legeredményesebbje a 17 pontot ás 6 lepattanót jegyző Kiss lett, a Kosársuliból Varga Ákos 10 pontig és 7 lepattanóig jutott. A Kosársuli jelenleg a 7. a tabellán, míg a Kecskemét feljött a 10. helyre.

NB I/B Zöld csoport, 10. forduló:

KTE-Duna Aszfalt U23 - Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 72-47 (17-10, 13-14, 20-7, 22-16)

Kecskemét, Mercedes Sport Akadémia. Vezette: Jakab, dr. Varga, Vadász


KTE: Tóth Barna 9/3, Ivkovic 13/3, Tóth Balázs 4, Takács 2, Fazekas 9/3
Csere: Kiss D. 17, Botka 7, Velkey 7/3, Egeljic 4, Veliczky -
Vezetőedző: Stojan Ivkovic

Kosársuli: Borbáth 5, Varga Á. 10, Bálint 6/3, Kelemen 8, Karsai 2
Csere: Bősz 9/3, Knyur 3/3, Balogh 2, Kass 2, Filak -, Megyesi -, Pinnyey
Vezetőedző: Slobodan Kalinic

Slobodan Kalinic: "Egy nagyon jól felkészített csapattal játszottunk. Voltak meghatározó hiányzóink. Helyenként jól játszottunk, de ez ma nem volt elég a KTE tehetségei ellen. További sok sikert kívánok a Kecskemétnek."

Stojan Ivkovic: "Gyakoroltunk, és most sem az eredmény volt a fontos. Úgy gondolom, hogy sok dolgot jól csináltunk, de vannak még dolgok, amelyeken javítani kell. Dolgozunk tovább, hogy erőnlétben és koncentrációban is egyre jobbak legyünk."

Folytatás november 22-én, kedden, hazai pályán a Cegléd ellen a Hepp Kupában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.