Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2023. Január 10. 16:43, kedd | Helyi
Forrás: Vásárhelyi Kosársuli

Kikapott a Kosársuli 2023 első meccsén

Kikapott a Kosársuli 2023 első meccsén

Péntek este a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia otthonában, a székesfehérvári MKOSZ Edzőközpontban lépett pályára a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjának 15. fordulójában.

Vuk Pavlovic együttese a páratlan negyedekben nem bírt a hazaiakkal, és végül sima vereséget szenvedett.

A Karsait ezúttal nélkülöző Kosársuli szeptember végén könnyedén, 80-51-re verte a fehérváriakat. Azóta nagyjából hasonlóan alakult a két csapat szezonja, hiszen a kezdés előtt egyaránt öt-öt győzelemmel és hét-hét vereséggel álltak a tabellán, ráadásul a Kosársulihoz hasonlóan a DKKA is remekel hazai pályán az idényben.

Utóbbit igazolva jobbankezdett a korábban az olasz válogatottnál és az euroligás Milánónál is dolgozó olasz edző, Andrea Turchetto által irányított, többnyire fehérvári akadémisták alkotta tehetséges hazai együttes, méghozzá annak a Simon Benedeknek köszönhetően, aki élete meccsét játszotta a felnőttek között: a 18 éves játékos végül 38 ponttal, 56-os VAL-értékkel (!) zárt, ezt pedig az első percekben megalapozta a pontjaival (12-4 az 5. percben). Időt kért Vuk Pavlovic, ám ez érdemben nem változtatott a játék képén: ugyan Varga Ákos kosarai tartották a csapatot, Simonhoz felzárkóztak a Somogyfoki testvérek, így az első negyedet kilencpontos vezetéssel zárták a fehérváriak (25-16).

Ugyan az eladott labdákkal és a sikertelen triplakísérletekkel nem könnyítette meg a saját dolgát a Kosársuli, még úgy is maradt esélye, hogy a második negyed elején tizenöt pontra növelte az előnyét a DKKA (Szalczgruber hármasa után 35-20 a 15. percben) - Balogh, majd Varga Zalán, Kelemen és Varga Ákos is eredményes volt, így három perc alatt visszajött mínusz hétre a csapat (38-31), anagyszünetbenpedig 40-31 volt az állás.

Ez az eredményviszont hiába hagyta mega lehetőségét a felzárkózásnak, a harmadik negyed első felét 11-2-re, az utolsó három percét 12-4-re nyerték meg a fehérváriak, és ezzel teljesen eldöntöttek minden kérdést. A Kosársuli támadásban és védekezésben sem tudott felpörögni olyan szintre, mint a hazaiak, akik előbb húsz, majd a meccs végéhez közeledve, az utolsó játékrészben huszonöt pontra húztak el, a hajrában pedig a harmincat is súrolta a különbség.

A 90-65-ös győzelemből oroszlánrészt vállalt Simon, míg a Kosársuli legjobbja a 26 pontig, 7 lepattanóig és 6 asszisztig jutó Varga Ákos volt. A DKKA a hatodik helyre ugrott a tabellán, míg a Kosársuli jelenleg a nyolcadik.

NB I/B Zöld csoport, 15. forduló:

Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia-Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 90-65(25-16,15-15,26-13,24-21)

Székesfehérvár, MKOSZ Edzőközpont. Vezette: Gaál, Józsa, Tóth


DKKA: Bata 13/6, Simon 38/15, Molnár 13/6, Somogyfoki Sz. 9, Ujhelyi -
Cserék: Somogyfoki P. 9/3, Szalczgruber 8/6, Keller -
Vezetőedző: Andrea Turchetto


Kosársuli: Varga Á. 26/9, Borbáth 2, Kass 2, Bálint 6, Kelemen 11/3
Cserék: Balogh 8, Varga Z. 5, Knyur 3/3, Bősz 2, Pinnyey -, Megyesi -
Vezetőedző: Vuk Pavlovic


Vuk Pavlovic: "Gratulálok a Dávid Kornél KA-nak! Nagyon agresszíven kezdték a mérkőzést, kellett egy kis idő, hogy felvegyük a ritmust és megtaláljuk a játékot a letámadás, csapdázás és váltások ellen. Ez sajnos tízpontos hátrányt eredményezett már az első negyedben. Nagyon jó százalékkal dobott a DKKA, sokszor a jó védekezéseink sem voltak elegendőek, nehéz helyzetekből is sok kosarat szereztek. Dolgozunk és gyakorlunk tovább, fontos mérkőzéseket fogunk játszani a közeljövőben, amiket szeretnénk megnyerni."

Az U20-as csapat magabiztos játékkal, Balogh, Borbáth, valamint az egyaránt dupla-duplázó Megyesi és Utasi vezetésével 79-67-re győzött, így továbbra is őrzi negyedik helyét a bajnokságban.

Folytatás január 13-án, pénteken a Hódtói Sportcsarnokban a Dunaharaszti ellen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.