Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Október 10. 16:06, hétfő | Helyi
Forrás: Vásárhelyi Kosársuli

Kikapott a Kosársuli

Kikapott a Kosársuli

Küzdelmes mérkőzésen kapott ki a nagyot hajtó DMTK otthonában a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli.

Slobodan Kalinic tanítványai ezúttal egy nagy iramú és feszült találkozón maradtak alul, folytatás október 21-én pénteken, Sopronban.


Villámrajtot vett a DMTK az első negyed elején, Franczvával nem tudott mit kezdeni a Kosársuli, így 11-2-nél időt kellett kérnie a vendégeknek. Ezután valamelyest javult a Bodrogi Bau védekezése, ám így sem sikerült 12 pontnál közelebb lopózni a rövid szünetre.

Mindkét oldalon egyre keményebb védekezésre váltottak a csapatok, ez a kék-sárgáknak jött be jobban: Bálint duplája után már 29-25 állt a táblán. Ekkor még nagyobb sebességre kapcsolt a Kalinic-legénység, és 5 perccel a félidő előtt Varga Ákos látványos betörésével fordítottak, amit később egy hármassal fejelt meg. Dunaharaszti nem tudott újítani, így hátrányban vonultak a félidőre. (36-38)

Mészáros perceivel indult a harmadik periódus, a dunaharasztiak egyese triplával, szerzett labdával és egy ziccerrel kezdett, így már Ughy Albert együttesének állt a zászló. (50-46) A negyed közepén a játékvezetők borzolták a kedélyeket mindkét oldalon, amiből a rutinosabb Vásárhely jutott ki előnyösebb helyzetben, ám a Fekete dudaszó pillanatában bevert trojkájával megint a DMTK fordulhatott előnyben a záró tíz percre.

Mészáros-show következett ismét a záró negyed elején, amivel olajra lépett a fővárosi alakulat, a másik oldalon a fiatal Karsai villant többször. (75-66) Összekapta magát a Kosársuli, és három perccel a vége előtt 5 pontra közelítette meg ellenfelét. Ezután azonban már nem volt több erő a vendégekben, így a DMTK megérdemelten húzta be a győzelmet.

A Vásárhelyi Kosársuli U20-nak sem ment jól a játék. Bőszék 89-84-es vereséget szenvedtek a DMTK fiataljaitól, így két győzelem mellett egy vereséget jegyeznek a bajnokságban.


Dunaharaszti MTK - Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 86-74 (24-12, 12-26, 25-22, 25-14)

Dunaharaszti: Mészáros 21/15, Imolay 9, Fekete 10/6, Bocsárdi 1, Franczva 8.
Csere: Joó 7, Burai 14/3, Szatmári -, Haris 13/9, Simonics 3/3.
Edző: Ughy Albert

Kosársuli: Pavlovics 20, Karsai -, Kelemen 9/3, Varga Á. 16/3, Varga Z. 9/3.
Csere: Bősz -, Bálint 9/3, Bodócsi 5/3, Pinnyey 6/3, Borbáth -, Megyesi -.
Edző: Slobodan Kalinic

Slobodan Kalinic: “Egy nagyon kemény mérkőzésen vagyunk túl, egy igen nehéz ellenféllel szemben. Közel volt a győzelem, de kicsivel többet kellett volna nyújtanunk a sikerhez. Az ellenfelünk egy nagyon tapasztalt, jól felkészült, rengeteg három pontost dobó okos gárda volt. Büszke vagyok, hogy sok dologra jól reagáltak a srácok a meccsen, megyünk tovább a fejlődés útján!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.