Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Március 09. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

KIH: nagy az érdeklődés a Tudásod a jövőd képzései iránt

KIH: nagy az érdeklődés a Tudásod a jövőd képzései iránt

Az eddigi 141 után újabb 24 képző intézménnyel kötött a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal együttműködési megállapodást, így már 165-re nőtt a rendszerben megtalálható intézmények száma. Összesen 1170 informatikai és idegen nyelvi képzéssel bővült a kínálat, amelyekre az ország bármely pontján lehet jelentkezni.

A program sikerességét mutatja, hogy egyre többen érdeklődnek a hátrányos helyzetű kistérségekben élők közül is a képzések iránt, akik azáltal, hogy a kormány bruttó 90 ezer forintos keretösszeggel támogatja magánszemélyek tanulását, soha nem látott lehetőséget kapnak arra, hogy piacképes informatikai tudást szerezzenek, vagy éppen nyelvet tanuljanak.

A képző intézmények az alapszintű informatikai ismeretek oktatásától a haladóig várják a tanulni vágyókat. Az eligazodásban a jelentkezőknek a legnagyobb segítséget a hamarosan 800 főre emelkedő eTanácsadói hálózat tagjai jelentik, akik igény szerint személyesen állnak az érdeklődök rendelkezésére, s nagy szerepük van a helyi kommunikációban is.

Mint ismert Magyarországon egyedülálló kezdeményezést valósít meg a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal. A tavaly decemberben útjára indított Tudásod a jövőd! programban több mint százezer magánszemélynek lesz lehetősége informatikát, vagy nyelvet tanulni. Mind az elérhető képzések száma, mind a jelentkezők száma nő.

A hátrányos helyzetű kistérségekben élők közül a képzésekre már több mint 10.000-en jelentkeztek, a 45 év feletti jelentkezők száma szintén meghaladja a 10.000 főt. Az eddig összesen jelentkezett 29.665 fő 70 százalékát tehát a két említett csoport teszi ki. A jelentkezők a következő két évben az ország egész területén - jelenleg 160 kistérségben több mint 500 településen - részt vehetnek képzésekben egészen 2014 augusztusáig.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.