Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Április 09. 14:11, hétfő | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Kicsúszott Stoner kezei közül a győzelem Katarban

Kicsúszott Stoner kezei közül a győzelem Katarban

Jorge Lorenzo nyerte az idénynyitó Katari Nagydíjat a gyorsaságimotoros-világbajnokság királykategóriájában.

A spanyol versenyző a futamon sokáig vezető címvédőt, Casey Stonert utasította maga mögé, ráadásul az ausztrált végül csapattársa, Dani Pedrosa is megelőzte, így a dobogó legalsó fokára szorult. A Moto 2-ben Marc Márquez sikerét hozta az idei első futam, a Moto 3-ban Maverick Vinales nyert.

MOTOGP

Stoner a harmadik körben lépett meg az őt üldözőktől, és két másodperces előnyre tett szert. Már úgy tűnt, a címvédő ott folytatja, ahol a legutóbbi idényben abbahagyta, ám néhány körrel a vége előtt lelassult, így Jorge Lorenzo és Dani Pedrosa is felzárkózott mögé.

Pedrosa megelőzte Lorenzót, ám a Yamahával versenyző spanyol gyorsan visszavette második helyét, majd Stonert is letaszította az élről az 1-es kanyar után két körrel a vége előtt. Ezután Pedrosa is megelőzte ausztrál csapattársát, így kialakult a dobogó sorrendje.

Cal Crutchlow sokáig támadta a negyedik helyen motorozó Andrea Doviziosót, végül a brit meg is előzte olasz riválisát, aki az ötödik helyen zárt. A Moto 2 tavalyi bajnoka, Stefan Bradl a nyolcadik pozícióban végzett első királykategóriás versenyén, Valentino Rossi csak a tizedik lett.

MOTO 2

Marc Márquez a 2011-es idény végén látóideg-sérüléssel bajlódott, ám a probléma már a múlté, hiszen a spanyol versenyző megnyerte az idénynyitó Katari Nagydíjat a gyorsaságimotoros-világbajnokság Moto 2-es kategóriájában

Thomas Lüthi indulhatott az élről, majd Pol Espargaro támadta meg, ezt kihasználva vette át a vezetést Marc Márquez. Később Andrea Iannone is csatlakozott az élbolyhoz, s nagy harc kezdődött a dobogós helyekért. Mind a négy fent említett versenyző állt az élen a futam folyamán, végül a célegyenesben Márquez szerezte meg a végső győzelmet hat századdal megelőzve Iannonét.

Espargaro végül visszaverte Esteve Rabat támadásait, és felállhatott a dobogó legalsó fokára, míg Thomas Lüthinek be kellett érnie az ötödik hellyel. Scott Redding a hatodik helyig verekedte előre magát, mögötte Mike di Meglio és Simone Corsi zárt.

MOTO 3

Maverick Vinales nyerte az idénynyitó Katari Nagydíjat a gyorsaságimotoros-világbajnokság Moto 3-as kategóriájában. A spanyol versenyző mögött az újonc Romano Fenati zárt a második helyen, a dobogó harmadik fokára Sandro Cortese állhatott fel.

Fenati a legutóbbi szezonban második helyen végzett az olasz 125 kcm-es bajnokságban, s az egyik legnagyobb ígéretnek tartják. Vinales és Fenati korán meglépett a mezőnytől, és kiélezett csatát vívták az első helyért. A spanyol a hatodik körben előzte meg a fiatal olaszt, majd Vinales a 12. körben tudott elszakadni, és némi előnyre szert tenni, mely végül a futamgyőzelmet jelentette számára.

A harmadik, még dobogós pozícióért is nagy küzdelem zajlott, amelyből Sandro Cortese került ki győztesként. A szintén nagy reménységnek tartott spanyol újonc, Alex Rins a tizedik helyen zárt, maga mögé utasította többek között Héctor Faubelt is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.