Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Május 06. 13:01, kedd | Helyi
Forrás: Szép Ferenc Szilveszter

Kézművesnek lenni ajándék és kegy

Kézművesnek lenni ajándék és kegy

Találkoztak már szorongó, vagy életunt kézművessel? Nem fognak, mert az alkotáshoz szeretet, élet és egy nagyon ép lélek kell.

Nem külön-külön, hanem együtt. Mint ahogy a minket körülvevő világ is egymásra épülő kapcsolatok tengere, ahol nincs fontos, vagy fontosabb, „csak" a kapcsolat van és állandó változás. Csodálatos, de félelmetes is ez annak, aki nem tud megkapaszkodni, és mint a fa gyökeret ereszteni. Gondolkoztak már azon, hogy Jézus miért kézművesek közé született? Pedig meg volt a kapcsolata, hogy „elintézze", bárhova szülessen.

Kapcsolat- ennek a szónak a varázsát akkor éljük meg, ha érezzük is ezt. Érezni csak akkor tudjuk, ha részévé váltunk. Az adok és kapok értelmét veszti, hiszen a kettő eggyé válik. Ebben a csodában él egy kézműves. Ezt szeretnénk megosztani önökkel.

2014. május 17-én 9 órától Időutazás Mártélyon! Célunk egy egynapos időutazás a gyökereinkhez, mely a közös családi élményen túl az életet mutatja egy más nézőpontból. Az utazás végén néhányan biztosan elgondolkodnak majd azon, hogy kik vagyunk, honnan jöttünk és mire vagyunk képesek. Ebben a szellemben készülünk, ezek vezetnek bennünket, hogy mindezt másoknak is megmutathassuk.

Cím: Hotel Mártély (Mártély, Rákóczi u. 23.)

Az egyes programokról egy kicsit bővebben:

Agyagozás

Egy darab „földből" készíthetünk használati tárgyat magunknak. Könnyűnek tűnik, de makacs anyag a föld. Úgy is mondhatnám lelke van és nem adja magát csak úgy oda. Érdemes küzdeni vele már csak az élményért is. Senki nem lesz egyedül, mert tanárok és diákok segítenek az indulásnál.

(Termékek megvásárolhatók)

Kosárfonás

Egy darab „gallyból" válik használati tárgy. A teremtés a szemünk előtt történik.

(Termékek megvásárolhatók)

Halászat

Egy idős halász mutatja meg, amit a halászatról tudni kell.

Szappankészítés

Tekintettel a készítés veszélyes voltára a folyamat maga képeken kerül bemutatásra, de a késztermékek önmagukért beszélnek és az alkotójuk szívesen mesél a készítés fortélyairól.

(Termékek vásárolhatók)

Borászat

A borászunk szekszárdi borvidékről érkezik. Akit bővebben érdekel a tuskepince.hu honlapon tájékozódhat a borászról és borairól. A honlap önmagáért beszél.

Természetesen lehet bort kóstolni és vásárolni.

Solymászat

Előadás és vetítés a solymászatról egy gyakorló solymász tolmácsolásában. Madarakat is lehet élőben látni.

Kenyérsütés

A kenyérsütés a szántással kezdődik. Ennek jegyében lóvontatású eszközök tekinthetők meg. Ezt követi a betakarítás eszköze. Majd az őrlés folyamata és eszközei. A tésztakészítés és sütés folyamatos, tekintettel arra, hogy mi is ezt esszük.

(Termékek megvásárolhatók)

Bőrdíszműves

Tanúi lehetünk, hogyan lesz egy darab bőrből számunkra kedves ékszer vagy kabala.

(Termékek megvásárolhatók)

Lovaglás

Kedvcsináló és ismerkedés a lóval annak, aki még nem próbálta. Egy találkozás a többieknek. Lehet lovagolni.

Íjászat

„Én már ezt csináltam". Nekem ez volt az érzésem az első alkalommal, amikor 35 évesen először lőttem íjjal. Remélem egy páran ugyan így érzik majd. Lehet íjjal lőni.

Vadászat

„99 %-ban erdőzúgás és 1%-ban puskaropogás." Beszélgetés egy Afrikát, Európát és Ázsiát megjárt vadásszal. Trófeák megtekintése. A vadas kertben élő muflonok és dámszarvasok (kicsik is) megtekintése. + Meglepetés.Vadászattal kapcsolatos könyvek vásárolhatók.

Díjtalan parkolás közterületen.

Italok, helyben sütött ételek vásárolhatóak.

Tudom, hogy sokan lesznek itt testben, de remélem nem csak a fizikai valójukat érintjük meg.

Szeretettel várunk mindenkit!

Elérhetőségek:

Szép Ferenc Szilveszter 0620 996-8570 és Láda Imre 0670 702-4146

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.