Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Március 31. 14:05, kedd | Helyi sport
Forrás: www.hlkc.hu

KETTŐS BRAVÚR-GYŐZELEM A BÉKÉSCSABA ELLEN AZ NBII-BEN

KETTŐS BRAVÚR-GYŐZELEM A BÉKÉSCSABA ELLEN AZ NBII-BEN

Az előzetes várakozások alapján a HLKC a tavasz legnehezebb mérkőzéseire készült az NBII Dél-Kelet csoport női felnőtt és junior bajnokságban.

A vendégcsapat a felnőtt mezőnyben veretlenül az első, míg a junioroknál a második helyen állt a tabellán.

Felnőtt csapatunk jól kezdte a mérkőzést, fegyelmezett védekezés és türelmes, sok-passzos támadásépítés jellemezte a játékot. Egyértelmű taktikai fölényt sikerült kialakítaniuk a gyors és dinamikus kézilabdára törekvő csabaiak ellen, ennek eredményeként 2-3 gólos előnyre tettek szert. A stabil hatos-fal mögött Kothencz remekelt a kapuban, míg támadásban a Németh, Tószegi, Szőke, Hegyi kvartett vitte a prímet, így a félidei pihenőre 3 gólos előnyre tettek szert (13-10).

A második játékrész sem hozott lényegi változást, megmaradt a roppant fegyelmezett védekezés, továbbra is nagyszerűen zárták le a a betörési lehetőségeket és a széleket, így a csabaiak kizárólag átlövésekből tudtak eredményesek lenni. A félidő derekánál jött ugyan egy kisebb holtpont a játékba, de egy időkéréssel és megfelelő cserékkel sikerült ezen gyorsan átlendülni. Az utolsó tíz percre két-gólos (19-17) előnnyel fordultak, amit a végig nagyszerű formában védő Kothencz bravúrjaival, valamint Tószegi és Szőke gólerős játékával sikerül megőrizni.

Összességében elmondható, hogy bravúros, de teljesen megérdemelt győzelmet aratott a HLKC a jó-néhány NBI junior és felnőtt kerettagot felvonultató, a bajnoki tabellát vezető Békéscsaba ellen. Győzelmükkel és vetélytársaink (Szarvas, Csorvás) botlásával megerősítették a pozíciójukat a közvetlen élmezőny mögött a dobogóért folytatott versenyben.

NBII Dél-Kelet csoport női felnőtt kézilabda bajnokság
Hódmezővásárhelyi LKC – EuBility Group Békéscsabai ENKSE II. 25-22 (13-10)

Játékvezetők: Járdi, Turák
Versenybíró: Zsadányi Zsuzsanna
HLKC: KOTHENCZ – HEGYI 8, TÓSZEGI 5, NÉMETH 4, SZŐKE 6, Rozmann 1, Becsei, Cs: Balogh (k), Kecskeméti, Miklós, KANDÓ 1, Krumesz, Sajtos, Szabó, Fürcht
Edző: Gaál Adrienn
Békéscsaba: Gajdács (k), Megyeri (k), Szajkó (k), Mézes 6, Tóth, Bottó 4, Borbély, Mihállfy 7, Balogh, Kruchio, Nagy 2, Lipták, Lencsés 1, Lukács 2
Edző: Szabó Károly

Gaál Adrienn edző: “Megbeszéltük a lányokkal, hogy a fegyelmezett védekezésre nagyon figyeljünk és ne rohanjunk, lassítsuk a játékot. Ezt sikerült maradéktalanul megvalósítani, és ehhez párosult ráadásként egy nagyon jó kapusteljesítmény. Végig mi irányítottuk a mérkőzést és pontosan tudta a csapat, hogy mit miért csinál. Megérdemeltük a győzelmet, “elfogyasztottuk” a Békéscsabát.”

Junior mérkőzés:

A két csapat őszi mérkőzésén végig vezettek a csabaiak ellen, a végjátékban azonban “bedarált” a csapatot a jelentős életkorbeli és fizikális állapotban levő hazai csapat, így lányainkat joggal fűtötte a visszavágás.
A fogadkozáshoz ezúttal jó teljesítmény is párosult, és kifejezetten jó játékkal győzték le vendégeket. A kapuban nagyszerűen védett Bánfi Petra, ami megfelelő stabilitást adott a csapatnak. A mérkőzésen szinte végig nálunk csapatunknál volt az előny, és végül megérdemelt 3 gólos győzelemmel vonultak le.

NBII Dél-Kelet csoport női junior kézilabda bajnokság
Hódmezővásárhelyi LKC – EuBility Group Békéscsabai ENKSE II. 25-22 (14-13)

Játékvezetők: Járdi, Turák
HLKC: Bánfi (k), Lucz (k), Földesi 6, Kandó 1, Blaskovics 3, Szabó 1, Molnár K., Klemm 9, Molnár S., Kovács, Bálint 3, Becsei 1, Mérai, Fürcht 1
Edző: Beslin Anikó
Békéscsaba: Németh (k), Gajdács (k), Ambrus P. 2, Ambrus K. 1, Hortobágyi, Balogh 3, Szatmári, Varga, Mitykó, Kruchió, Nagy 4, Lipták, Lencsés 5, Lukács 7
Edző: Zöldi-Tóth Kata

Beslin Anikó edző: “Ez a nap a kapusoké volt! A kiváló teljesítmény folyamatosan tartotta a lányokban a lelket, így egy jó iramú meccsen, sokszor szép kidolgozásokkal ,néha csak akarattal, de megérdemelten győztek a lányok a korban, és termetben is “erősebb” csabaiak ellen. Gratulálok mindenkinek!”

Csapataink legközelebb április 4.-én Gyulán lépnek pályára.
2015. 04. 04., Gyula
NBII Dél-Kelet csoport
15.00 Gyula

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: