Városlista
2021. szeptember 19, vasárnap - Vilhelmina

Hírek

2021. Szeptember 09. 18:00, csütörtök | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Kétszer annyian utaztak Kajla útlevéllel a MÁV-Volán-csoport és GYSEV járatain, mint tavaly nyáron

Kétszer annyian utaztak Kajla útlevéllel a MÁV-Volán-csoport és GYSEV járatain, mint tavaly nyáron

A három évvel ezelőtt útjára indított „Hol vagy Kajla?” program a kisiskolás gyerekeket és családjukat buzdítja arra, hogy játékos módon fedezzék fel az ország természeti és kulturális értékeit.

Az idei szezonban – június 16. és augusztus 31. között – több mint 70 ezer alsó tagozatos diák utazott Kajla útlevéllel ingyen a MÁV-Volán-csoport és GYSEV járatain.

Július végéig mintegy 30 ezren, míg augusztusban több mint 40 ezren éltek a Kajla okmánnyal igénybe vehető díjmentes utazás lehetőséggel. A MÁV-START idei újítása, hogy a könnyebb jegyvásárlás érdekében bevezették a díjmentes KajlaBalaton24 napijegyet is, csak ebből a jegytípusból több mint 9000 fogyott a nyári szünetben.

A tavalyi nyári időszakhoz hasonlóan szívesen látogatták a diákok az ország nagyvárosait vonattal, de a Dunakanyar, a Balaton, a Tisza-tó és a Velencei-tó környéke különösen népszerű úti cél volt. A Kajla útlevéllel rendelkező gyermekek a Volánbusszal is térítésmentesen juthattak el az ország bármely pontjára. A nyári szezonban mintegy 170 ezer kilométert tettek meg a Volánbusz járatain, a legkedveltebb buszos úti cél Siófok, Szentendre és Esztergom volt.

A program és a kedvezmények népszerűsítése érdekében a MÁV 2019-ben felmatricázott egy nagyteljesítményű TRAXX mozdonyt. A Kajla figurás jármű 2021 nyarán Budapest és a Balaton között közlekedett, és több mint 75 ezer kilométert tett meg.

Tavaly nyáron mintegy 34 ezer gyerek, míg a járványhelyzet előtt, 2019 nyarán 100 ezer kisiskolás utazott Kajla jeggyel. A Kajla kampánnyal kapcsolatos további információk a www.kajla.hu oldalon érhetők el.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 16. 15:38, csütörtök | Helyi

Családi matiné a divat jegyében

Legyen Tiéd a Divat! címmel rendez családi délelőttöt gyerekfoglalkozásokkal a Tornyai János Múzeum az Ó!divat kiállításán szeptember 25-én 10 órai kezdettel.

2021. Szeptember 16. 15:34, csütörtök | Helyi

Első alkalommal köszönti az őszt az alföldi retró hétvége

A már jól ismert balatoni vonalak mellett szeptember 18-án és 19-én Szeged és Békéscsaba között is megcsodálhatók a MÁV-START retró járművei.

2021. Szeptember 16. 15:30, csütörtök | Helyi

Forgalomba állt az első megújult Bzx mellékkocsi

Befejeződött a MÁV Vagon Kft. székesfehérvári műhelyében az első, már a MÁV‑START új dizájn szerinti színekre festett Bzx mellékkocsi fővizsgálata,

2021. Szeptember 16. 15:23, csütörtök | Helyi

Vasútépítő munkagépek érkeztek a MÁV FKG-hoz

A MÁV FKG többek között a vasúttársaság több mint 7000 kilométeres vágányhálózatának karbantartásáért felel, évente a teljes hálózat körülbelül egynegyedén végeznek nagygépes karbantartási, illetve felújítási munkákat.