Városlista
2024. május 26, vasárnap - Fülöp

Hírek

2014. Április 10. 16:39, csütörtök | Helyi
Forrás: (Göbl Vilmos-sajtóreferens)

Két város egy képen

Két város egy képen

2014. április 4-én a hódmezővásárhelyi diákok munkáiból nyílt kiállítás Ulmban, a Duna Irodán.

A kiállításon a 2013. évi Diákok Őszi Tárlatának díjnyertes képeit állították ki, tizennyolc diák, huszonöt munkáját. A Diákok Őszi Tárlata – Ulm és Hódmezővásárhely húsz esztendős kapcsolata előtt tisztelegve – a Két város egy képen címet viselte.

A kiállítás ulmi megszervezésében meghatározó szerepet játszott Siegfried Keppler, Ulm város tanácsosa és felesége, Monika Keppler. Ők kezdettől fogva patrónusai Ulm és Hódmezővásárhely partneri együttműködésének, valamint az ulmi St. Hildegard Gymnasium és a hódmezővásárhelyi Németh László Gimnázium, Általános Iskola partneriskolai kapcsolatának.

A kiállítás megnyitója délután négy órakor kezdődött nagyszámú közönség előtt. A St. Hildegard Gymnasium diákjainak műsorát követően Gunter Czisch, Ulm város főpolgármester-helyettese köszöntötte a vendégeket, majd Angelika nővér, a Bonlanden Kolostor rendfőnöke mondott beszédet.

Ez után Árva László a Németh László Gimnázium, Általános Iskola igazgatója tolmácsolta Lázár János, országgyűlési képviselő és Almási István polgármester úr köszöntőjét. A köszöntők után Zoltai Attila gitárjátéka következett, majd Gunter Czisch megnyitotta a kiállítást.

Az ünnepségen jelen voltak az Ulmban tartózkodó vásárhelyi diákok és az őket vendégül látó családok is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 26. 09:06, vasárnap | Kék hírek

Főügyészség: szülei után egy rendőrt is meg akart ölni a pénteken elfogott férfi

Elfogásakor a vele szemben intézkedő rendőrt is meg akarta ölni az a férfi, aki május 24-dikét megelőző napokban megölte idős szüleit Budapesten, IV. kerületi lakásukban

2024. Május 26. 09:05, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 21. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 26. 09:03, vasárnap | Külföld

Az Egyesült Államok visszafogottságra kérte Kínát a Tajvan közelében indított hadgyakorlat kapcsán

Az Egyesült Államok a Tajvan közelében indított hadgyakorlatának korlátozására sürgette a kínai haderőt szombaton, amely a katonai műveleteket az új tajvani elnök beiktatását követően indította.