Városlista
2022. július 1, péntek - Annamária

Hírek

2014. Április 10. 16:39, csütörtök | Helyi
Forrás: (Göbl Vilmos-sajtóreferens)

Két város egy képen

Két város egy képen

2014. április 4-én a hódmezővásárhelyi diákok munkáiból nyílt kiállítás Ulmban, a Duna Irodán.

A kiállításon a 2013. évi Diákok Őszi Tárlatának díjnyertes képeit állították ki, tizennyolc diák, huszonöt munkáját. A Diákok Őszi Tárlata – Ulm és Hódmezővásárhely húsz esztendős kapcsolata előtt tisztelegve – a Két város egy képen címet viselte.

A kiállítás ulmi megszervezésében meghatározó szerepet játszott Siegfried Keppler, Ulm város tanácsosa és felesége, Monika Keppler. Ők kezdettől fogva patrónusai Ulm és Hódmezővásárhely partneri együttműködésének, valamint az ulmi St. Hildegard Gymnasium és a hódmezővásárhelyi Németh László Gimnázium, Általános Iskola partneriskolai kapcsolatának.

A kiállítás megnyitója délután négy órakor kezdődött nagyszámú közönség előtt. A St. Hildegard Gymnasium diákjainak műsorát követően Gunter Czisch, Ulm város főpolgármester-helyettese köszöntötte a vendégeket, majd Angelika nővér, a Bonlanden Kolostor rendfőnöke mondott beszédet.

Ez után Árva László a Németh László Gimnázium, Általános Iskola igazgatója tolmácsolta Lázár János, országgyűlési képviselő és Almási István polgármester úr köszöntőjét. A köszöntők után Zoltai Attila gitárjátéka következett, majd Gunter Czisch megnyitotta a kiállítást.

Az ünnepségen jelen voltak az Ulmban tartózkodó vásárhelyi diákok és az őket vendégül látó családok is.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 30. 17:30, csütörtök | Helyi

Idén is cirkuszjeggyel jutalmazza a kitűnő tanulókat a Fővárosi Nagycirkusz

A tanévet kitűnő eredménnyel záró általános iskolás diákoknak a Fővárosi Nagycirkusz ingyenes belépőjegyet biztosít nyári előadásai valamelyikére. A Kitűnő Tanuló Program kuponjai szeptember 18-ig válthatók be.

2022. Június 29. 10:44, szerda | Helyi

Vasúti kedvezményt ér a kitűnő bizonyítvány

A MÁV-START és a GYSEV is csatlakozott a Fővárosi Nagycirkusz akciójához, melyben a kitűnő bizonyítványú diákok cirkuszi belépőt kapnak.

2022. Június 29. 10:39, szerda | Helyi

Vonattal vagy Volánbusz-járattal a Balaton Soundra és a Balaton körül

Hétfőtől négy napig váltható kedvezményes TravelPass hetijegy

2022. Június 29. 10:27, szerda | Helyi

Díjmentes hazautazást biztosít a MÁV-START és a GYSEV a 15. Győrkőcfesztiválra utazó gyermekeknek

A MÁV-START és a GYSEV díjmentes hazautazást biztosít Győrből a 2022. július 1-3-ig tartó 15. Győrkőcfesztiválon részt vevő gyerekeknek.