Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. Április 15. 17:21, kedd | Helyi
Forrás: Búz Csaba hadnagy

Két századnyi óvodás a vásárhelyi laktanyában

Két századnyi óvodás a vásárhelyi laktanyában

225 óvodás látogatott a NATO megalapításának évfordulóján, április 4-én az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós laktanyájába.

A Társadalmi Kapcsolatok Alosztály - a Hódmezővásárhelyi Egyesített Óvoda Oldalkosár és a Szent István utcai tagintézményeitől, illetve a Kertvárosi Katolikus Óvodától érkezett kérésnek megfelelve - „Honvédelmi napot” tartott a kicsiknek a Zrínyi Miklós laktanyában.

A gyerekek számára szervezett programok több részből álltak. A technikai bemutató egyik helyszínén a gyakorló kézifegyverek mellett különböző katonai felszerelési tárgyak (gyalogsági ásó, sisak) voltak kiállítva. Egy másik részen a hódmezővásárhelyi 62. Lövészzászlóaljnál rendszeresített harcjárművek közül a BTR-80 és a BTR-80/A típusokkal valamint a Mercedes terepjárókkal ismerkedhettek a gyerekek. A harci kiszolgáló és támogató részen az alapvető szállító járművek mellett az Egészségügyi Központ katonai mentőit is megnézhették az óvodások.

A programok között szerepelt a Helyőrségtámogató Alegységek fellépése is az alakuló téren. Először a komendáns szakasz egy fegyveres alaki bemutatót tartott, majd a Helyőrségi Zenekar zenés alaki bemutatója (gyepshow) következett, ami után a gyerekek közelebbről is megnézhették - és a bátrabbak ki is próbálhatták - a különböző hangszereket.



(Fotó: Búz Csaba hadnagy és Tisza Zoltán közalkalmazott)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.