Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Szeptember 08. 15:43, kedd | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

Két héttel hosszabb lesz a balatoni utószezoni menetrend

Két héttel hosszabb lesz a balatoni utószezoni menetrend

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium elrendelése alapján a MÁV-START balatoni utószezoni menetrendje az északi és déli parton is szeptember 14-étől 27-éig meghosszabbodik.

A két héttel hosszabb utószezonban a nyáron megszokott rend szerint közlekednek tovább a vonatok a Balatonhoz. A déli parton Nagykanizsára és Keszthelyre továbbra is külön-külön kétóránként közlekednek gyorsvonatok, Budapest és Balatonszentgyörgy között óránkénti kínálatot biztosítva. A nagykanizsai és keszthelyi gyorsvonatokban elérhető lesz a minőségi IC-szolgáltatás, amely pót- és helyjegy váltásával vehető igénybe. A hétvégi időszakban a sebesvonatok kétóránkénti gyakorisággal közlekednek. A keszthelyi gyorsvonatokban pedig továbbra is közlekednek étkezőkocsik.

Az északi parton Budapest és Tapolca között továbbra is kétóránként közlekednek a KÉK HULLÁM sebesvonatok. Hétköznap irányonként két alkalommal, hétvégén pedig egész nap kétóránként közlekednek KATICA sebesvonatok Budapest és Balatonfüred között. A hétvégi közlekedési rendben egy pár TEKERGŐ gyorsvonat jár Budapest és Tapolca között, elsősorban a kerékpárszállítási igények minél jobb kiszolgálása érdekében.

A nagysikerű Balaton 24 és Balaton 72 napijegyek szeptember 30-áig megvásárolhatók és felhasználhatók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.