Városlista
2024. június 24, hétfő - Iván

Hírek

2011. Szeptember 11. 07:21, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

Két cégre bonthatják a MÁV-ot

Két cégre bonthatják a MÁV-ot

Nyilvánosságra került a vasúttársaság átalakításáról készült tanulmány.

Amely szerint önálló céggé válhat a pályavasutat működtető szervezet, a személyszállító MÁV-Startba pedig beolvasztanák a mozdonyokat és a vagonokat üzemeltető-karbantartó leánycégeket - írja a Magyar Nemzet. A vasúti pályahálózat-működtető tevékenységet szervezeti szempontból el kell különíteni a vasúti szolgáltatást nyújtó szervezetektől a Széll Kálmán-terv, az Európai Unió előírásai, valamint nemzetközi jogszabályok alapján. A Magyar Nemzet információi szerint ezt tartalmazza az a tanulmány, amelyet független szakértők alkottak a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara elnökének felkérésére.

A javaslat szerint meg kell szüntetni a MÁV Zrt. 'holding/konszern jellegű' felépítését, és ehelyett két nagy egységet kell felállítani. Így a pályavasút, amely ma a MÁV Infrastruktúra Zrt. néven ismert, mind pénzügyi, mind szervezeti és irányítási szinten önállóvá válna valamennyi vasúti személyszállítási, árufuvarozási és vontatási szolgáltatást nyújtó társaságtól. A másik cég a jelenlegi személyszállító vasútra, a MÁV-Start Zrt.-re épülne, kiegészítve a járműveket biztosító, illetve karbantartó leányvállalatokkal.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: máv

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 24. 06:00, hétfő | Belföld

Nyáriasan meleg idő várható június utolsó hetében

Sok napsütés várható 30 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletekkel, de a hét közepén többfelé kell záporra, zivatarra, helyenként felhőszakadásra, jégesőre számítani.

2024. Június 24. 06:00, hétfő | Belföld

Nagyon erős UV-B sugárzás várható hétfőn több helyen

Nagyon erős, a figyelmeztetési kritériumot meghaladó UV-B sugárzás várható hétfőn Magyarország több régiójában - közölte a HungaroMet vasárnap az MTI-vel.

2024. Június 23. 09:23, vasárnap | Belföld

Megkezdte a Magyar Honvédség a területvédelmi tartalékosok nagyarányú létszámnövelését

Megkezdte a Magyar Honvédség a területvédelmi tartalékosok nagyarányú létszámnövelését, az elindított toborzó kampányban pedig várják azokat, akik hozzá szeretnének járulni Magyarország védelméhez

2024. Június 23. 09:21, vasárnap | Belföld

Meteorológia: megdőlt az országos melegrekord szombaton

Az előzetes adatok szerint megdőlt a 24 éves országos melegrekord szombaton - közölte a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán szombat délután.