Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Június 01. 13:43, csütörtök | Helyi
Forrás: Varga Anikó intézményvezető Bessenyei Ferenc Művelődési Központ

Kerékpártúra és bringakiállítás június 3-án a BFMK-ban

Kerékpártúra és bringakiállítás június 3-án a BFMK-ban

2017. június 3-án, szombaton a kerékpároké lesz a főszerep a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban és a művelődési központ előtti szakaszon.

Ezen a napon Egy évszázad kerékpáron címmel 9:00 órakor egy különleges Kerékpár-történeti kiállítás megnyitására kerül sor a BFMK I. emeleti kiállítótermében, melynek keretében megismerhetik a város kerékpáros történetének elmúlt 100 évét. A kiállításon betekintést nyerhetnek a kétkerekűek fejlődéstörténetébe, továbbá megelevenednek a múlt kerékpár-kereskedői, műszerészei és a kerékpáros sportág hódmezővásárhelyi történelmének fontosabb alakjai és mérföldkövei. A kiállítást ingyenesen tekinthetik meg június 12-ig a BFMK nyitvatartási ideje alatt.

A rendezvény ideje alatt továbbá sor kerül a III. Hódmezővásárhelyi Veterán Kerékpáros Találkozóra is, melyre az ország több pontjáról érkeznek majd régi kerékpár csodák, így például velocipédek.

A rendezvényünk azonban ezzel még korántsem fejeződik be, hiszen 10.00 órától kerékpáros túrákkal várjuk a kerékpározni vágyókat.

A kezdőknek egy 20 km-es útvonalat ajánlunk Hódmezővásárhely- Körtvélyes- Mártély- Hódmezővásárhely vonalon, melynek keretében többek között régészeti kalandozásokban vehetnek részt a Bodzási úti iskolában; megtekinthetik a körtvélyesi skanzent, az ott legelő szürke marhákat; megleshetik a vidrákat, továbbá a Mártélyi tanösvényen az ott élő növényekről és állatokról is hallhatnak érdekességeket.

A haladók /bátrabbak/ pedig egy 70 km-es útvonalon vehetnek részt Hódmezővásárhely- Csomorkányi Templomrom- Kardoskút- Székkutas- Hódmezővásárhely útvonalon. A túra számos érdekességet tartogat a résztvevők számára hiszen kerékpározás közben madarakat leshetnek meg; megtekinthetik a Hugo Hartung emlékkiállítást, valamint a Sóshalmi Olvasókörben pedig interaktív iskolatörténeti programon vehetnek részt.

A kerékpáros túrákra előzetesen a Tourinform Irodában jelentkezhetnek június 1. 17.00 óráig, vagy június 3-án, rendezvény helyszínén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 06. 09:48, hétfő | Életmód

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen, pedig 72 százalékuk szerint fontos a rendszeres testmozgás