Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Május 11. 11:36, péntek | Helyi
Forrás: Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Képzés a polgárok vagyonvédelmének segítése érdekében

Képzés a polgárok vagyonvédelmének segítése érdekében

Mit tehetünk azért, hogy otthonunkat, értékeinket biztonságban tudjuk? Mit jelent a korszerű vagyonvédelem?

Milyen filmek, applikációk segítik az ingatlanok biztonságosabbá tételét? Ezekre a kérdésekre kaptak választ azok a vagyonvédelem területén dolgozó szakemberek, akik részt vettek a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának szakmai képzési napján.

A 2018. május 10-én megtartott szakmai nap szervezésével az volt a cél, hogy - a polgárok vagyonvédelmét elősegítő országos programban meghatározottakkal összhangban – a bűnmegelőzési szakembereket felkészítésék mindazon elméleti és gyakorlati tudás átadására, amellyel a megyében élők mindennapjait biztonságosabbá tehetik egy-egy lakossági fórum, illetve a „Házhoz megyünk” program keretében.

A prevenciós szakemberek többek között megismerkedhettek a „Vagyonvédelmi táska” tartalmával, az abban található különböző eszközök használatával is. Az 500 ezer forint értékű táska segítségével - akár használat közben is - bemutathatók azok a fontos mechanikus és elektronikus vagyonvédelmi eszközök, amelyek fel- illetve beszerelésével az otthonok biztonságosabbá tehetők. Emellett külön figyelmet szenteltek a kétkerekű járművek védelmének is. A Belügyminisztérium és a Nemzeti Bűnmegelőzés Tanács támogatásának köszönhetően Csongrád megye mind a hat rendőrkapitánysága rendelkezik ezen eszközrendszerrel. A táskákat a CSMRFK Bűnmegelőzési Osztályának szakemberei által tartott képzést követően vehetik használatba a vagyonvédelem területén dolgozó rendőrök.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.