Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Augusztus 22. 13:20, kedd | Bulvár
Forrás: mti

Kékre festette a kutyák szőrét egy indiai gyár környezetszennyezése

Kékre festette a kutyák szőrét egy indiai gyár környezetszennyezése

Bezárattak a hatóságok egy gyárat az india Mumbaiban, mert kezeletlen ipari hulladékot és színezőanyagokat engedett a helyi folyóba, ami miatt 11 kutya szőrének a színe kékre változott

- adta hírül a Hindustian Times helyi napilap. A furcsa színű kutyákra először augusztus 11-én figyeltek fel a helyiek, akik azonnal panaszt tettek a környezetvédelmi hatóságnál a Kaszadi folyóba bocsátott festékek miatt, a folyóban gyakran fürdenek állatok is.

"Sokkoló volt látni, hogy a kutya fehér szőre teljesen kékre változott. Öt ilyen kutyát észleltünk és kértük a környezetvédelmi hatóságot, hogy lépjen fel a vétkes iparágak ellen" - mondta Arati Csohan, a helyi állatvédelmi szervezet vezetője a lapnak. Facebook posztjában az állatvédő arról írt, hogy Talozsa iparnegyedben a vízszennyezés nemcsak az emberekre van hatással, hanem a madarakra és a hüllőkre is. Az állatvédő mellékelte a világoskék kutyákról készült felvételeket.

Az állatvédőknek sikerült befogni egy kutyát és kimosták belőle a kék festék egy részét. Úgy ítélték meg, hogy festék nem okozott más elváltozást az állat szervezetében.

A Mumbai külterületén fekvő ipari negyedben, a Kaszadi folyó mentén több mint 900 vegyi, gyógyszer és élelmiszergyár működik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára