Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Február 15. 10:56, kedd | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Kedvezményes utazás az Álmok Álmodói 20 kiállításra

Kedvezményes utazás az Álmok Álmodói 20 kiállításra

Világra szóló magyar találmányok, több mint 600 innováció, egyedi élmények és szórakoztató tudomány várja a látványos Álmok Álmodó 20 kiállításon a látogatókat.

A kiállítás 2022. február 15-től 2023. január 29-ig a Millenáris B csarnokában látogatható.

A MÁV-START és a GYSEV a kiállításra érkező egyéni utasok részére 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt, a fogadó nyilatkozattal érkező iskolai csoportoknak pedig díjmentes utazást biztosít a Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvarra, valamint Kelenföld, Kőbánya-Kispest, Kőbánya felső és Zugló vasútállomásra.

Az Álmok Álmodói kiállítás tárlata olyan tudományos és technikai vívmányokat vonultat fel, amelyek felfedezői, megalkotói a magyar néphez és kultúrához kötődő tudósok, szakemberek. A látványos kiállítás élményalapú, interaktívan tanít és szórakoztat minden korosztályt.

A kiállításra igyekvőknek feláras vonat igénybevétele esetén az adott vonatra érvényes felárat meg kell váltaniuk. Az alkalmi menettérti jegy érvényesítése a rendezvény helyszínén történik. A menetjegy visszautazásra érvényesítés nélkül nem érvényes. A kedvezményes árú menetjeggyel az utazás legkorábban a kiállítás megtekintésének napját megelőző naptól kezdhető meg, a visszautazást a kiállítás megtekintését követő nap éjfélig be kell fejezni. A kedvezmény kizárólag belföldi utazásra, 2. kocsiosztályon vehető igénybe. 1. kocsiosztály igénybevétele esetén a teljesárú kocsiosztály-különbözeti díjat meg kell fizetni.

A szervezők diákcsoportokat is várnak a kiállításra, a MÁV-START és a GYSEV a kiállításra fogadó nyilatkozattal érkező iskolai csoportoknak díjmentes utazást biztosít. A részletekről a rendezvény hivatalos oldalán lehet tájékozódni. A díjmentesség a felárra nem vonatkozik (IC pót- és helyjegy, helyjegy, pótjegy, gyorsvonati pótjegy). Diákcsoport utazásánál a fogadónyilatkozatot is minden esetben be kell mutatni. Ha a diákcsoport visszaút alkalmával nem tudja felmutatni a fogadónyilatkozatot és/vagy a lebélyegeztetett díjmentes menetjegyet, akkor az utasok részére a teljesárú, illetve az őket megillető egyéb kedvezmény alapján kell a menetdíjat elszámolni és a pótdíjat is kell fizetni.

Visszautazáshoz mind az alkalmi menettérti jegyet, mind a diákok díjmentes csoportos menetjegyét le kell bélyegeztetni a rendezvény helyszínén található információs pultnál. A bélyegzés elmulasztása esetén az alkalmi menettérti jegy visszautazásra érvénytelen. Az utas részére a jegyvizsgáló teljesárú egyúti jegyet vagy az utast megillető egyéb kedvezményes egyúti jegyet állít ki és felszámít pótdíjat is.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére