Városlista
2024. május 22, szerda - Júlia, Rita

Hírek

2022. Február 15. 10:56, kedd | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Kedvezményes utazás az Álmok Álmodói 20 kiállításra

Kedvezményes utazás az Álmok Álmodói 20 kiállításra

Világra szóló magyar találmányok, több mint 600 innováció, egyedi élmények és szórakoztató tudomány várja a látványos Álmok Álmodó 20 kiállításon a látogatókat.

A kiállítás 2022. február 15-től 2023. január 29-ig a Millenáris B csarnokában látogatható.

A MÁV-START és a GYSEV a kiállításra érkező egyéni utasok részére 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt, a fogadó nyilatkozattal érkező iskolai csoportoknak pedig díjmentes utazást biztosít a Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvarra, valamint Kelenföld, Kőbánya-Kispest, Kőbánya felső és Zugló vasútállomásra.

Az Álmok Álmodói kiállítás tárlata olyan tudományos és technikai vívmányokat vonultat fel, amelyek felfedezői, megalkotói a magyar néphez és kultúrához kötődő tudósok, szakemberek. A látványos kiállítás élményalapú, interaktívan tanít és szórakoztat minden korosztályt.

A kiállításra igyekvőknek feláras vonat igénybevétele esetén az adott vonatra érvényes felárat meg kell váltaniuk. Az alkalmi menettérti jegy érvényesítése a rendezvény helyszínén történik. A menetjegy visszautazásra érvényesítés nélkül nem érvényes. A kedvezményes árú menetjeggyel az utazás legkorábban a kiállítás megtekintésének napját megelőző naptól kezdhető meg, a visszautazást a kiállítás megtekintését követő nap éjfélig be kell fejezni. A kedvezmény kizárólag belföldi utazásra, 2. kocsiosztályon vehető igénybe. 1. kocsiosztály igénybevétele esetén a teljesárú kocsiosztály-különbözeti díjat meg kell fizetni.

A szervezők diákcsoportokat is várnak a kiállításra, a MÁV-START és a GYSEV a kiállításra fogadó nyilatkozattal érkező iskolai csoportoknak díjmentes utazást biztosít. A részletekről a rendezvény hivatalos oldalán lehet tájékozódni. A díjmentesség a felárra nem vonatkozik (IC pót- és helyjegy, helyjegy, pótjegy, gyorsvonati pótjegy). Diákcsoport utazásánál a fogadónyilatkozatot is minden esetben be kell mutatni. Ha a diákcsoport visszaút alkalmával nem tudja felmutatni a fogadónyilatkozatot és/vagy a lebélyegeztetett díjmentes menetjegyet, akkor az utasok részére a teljesárú, illetve az őket megillető egyéb kedvezmény alapján kell a menetdíjat elszámolni és a pótdíjat is kell fizetni.

Visszautazáshoz mind az alkalmi menettérti jegyet, mind a diákok díjmentes csoportos menetjegyét le kell bélyegeztetni a rendezvény helyszínén található információs pultnál. A bélyegzés elmulasztása esetén az alkalmi menettérti jegy visszautazásra érvénytelen. Az utas részére a jegyvizsgáló teljesárú egyúti jegyet vagy az utast megillető egyéb kedvezményes egyúti jegyet állít ki és felszámít pótdíjat is.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 22. 18:30, szerda | Sport

Bucsi a Red Bull Ringen győzelemmel zárt

A Red Bull Ringen folytatódott a 2024-es versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői, köztük Bucsi Attila és Berta Benjámin számára.

2024. Május 22. 15:48, szerda | Sport

Budapesten lesz a BL döntő 2026-ban

Budapesten a Puskás Arénában rendezik a labdarúgó Bajnokok Ligája 2026-os döntőjét az európai szövetség (UEFA) végrehajtó bizottságának szerdai döntése értelmében.

2024. Május 22. 14:03, szerda | Belföld

Robbanás történt Tapolcán, egy társasházi lakásban, az épületet kiürítették

Gázrobbanás történt szerda délelőtt egy tapolcai lakásban. Egy embert kórházba vittek, az épületet, az úgynevezett Y-házak egyikét, kiürítették - tájékoztatta a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője a

2024. Május 22. 14:01, szerda | Belföld

Már nyomtatják a szavazólapokat