Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Június 29. 11:35, péntek | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Karbantartási és korszerűsítési munkákra kötött szerződést a MÁV-START és a Dunakeszi Járműjavító

Karbantartási és korszerűsítési munkákra kötött szerződést a MÁV-START és a Dunakeszi Járműjavító

A MÁV-START Zrt. 28 hónapra szóló szerződést kötött a Dunakeszi Járműjavító Kft.-vel.

A szerződést a vasúttársaság által üzemeltetett, több száz vasúti személyszállító jármű fővizsgáinak, korszerűsítési munkáinak, futó- és balesetes javításainak elvégzésére kötötték.

Az együttműködéstől a szolgáltatási színvonal, és ezáltal az utasok elégedettségének további javulását, valamint az utasszám további emelkedését várja a vasúttársaság.

A karbantartás a járművek üzemeltetése és a – megújult belső kialakítású, kerékpárszállító résszel kiegészített, dizájnosabb személykocsiknak köszönhetően – komfortosabbá tett utazás szempontjából egyaránt fontos. Az utasbiztonságot és a komfortot növelő átalakításokat is érdemes a fővizsgálat keretében megvalósítani, hiszen a járműveket ilyenkor eleve szétszerelik, így – bár növekszik az átfutási idő – sokkal egyszerűbb együtt elvégezni a szükséges munkákat.
A szerződésnek köszönhetően a MÁV-START tevékenysége könnyebben tervezhetővé vált; a vasúttársaság számára biztonságot nyújt, hogy a szerződésben szereplő vasúti személyszállító járművek fővizsgálatát képzett szakembergárda végzi el, határidőre és kifogástalan minőségben.

A megállapodás mintegy 19,5 milliárd forint értékben, 2020 végéig garantálja Dunakeszin a javítói kapacitás lekötését és a folyamatos árbevételt. A cégnél a munkaterhelés biztosításával sikerült megfékezni a 2015-ig tartó munkaerőfogyást, azóta a dolgozói létszám 45% fölötti mértékben, több mint 150 fővel emelkedett. A növekedés elsősorban a fizikai dolgozók létszámában figyelhető meg, ma már több mint 500-an dolgoznak a járműjavítónál, és – az újabb nagy értékű és magas presztízst jelentő szerződéseknek köszönhetően – további bővülés várható. A magas színvonal folyamatos biztosításához a bérek jelentős emelésére is szükség volt: hároméves (2017-től 2019-ig tartó) megállapodás keretében 30%-kal emelkednek a bérek, ezt a gyár saját bevételeiből, állami források biztosítása nélkül termelte ki. A cég a korábbi veszteséges vagy stagnáló gazdálkodás után, 2017-ben már közel 60 millió forint nyereséget ért el, jelentősen növekvő megrendelésállomány mellett; a további kilátások még kedvezőbbek.

A MÁV-START Zrt. és a Dunakeszi Járműjavító Kft. folyamatosan erősödő, stratégiai partneri kapcsolata a jövőben tovább szélesedhet; a két társaság az együttműködés egyéb formáit is keresi.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 06. 09:48, hétfő | Életmód

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen, pedig 72 százalékuk szerint fontos a rendszeres testmozgás