Városlista
2024. június 17, hétfő - Laura

Hírek

2023. Október 18. 06:00, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Karácsony Gergely: Budapesten nincs helye terrorizmust támogató demonstrációnak

Karácsony Gergely: Budapesten nincs helye terrorizmust támogató demonstrációnak

Budapesten nincs és nem is lesz helye a terrorizmust, így az izraeli vérontásért felelős Hamászt támogató bármiféle demonstrációnak - közölte a főpolgármester a Facebook-oldalán kedden.

Karácsony Gergely bejegyzéséből kiderül, hogy hétfőn egyeztettek Terdik Tamás budapesti rendőrfőkapitánnyal, és megerősítették, hogy ez közös álláspontjuk.

"Ez nem vitakérdés, nem mérlegelés kérdése, ez meggyőződés. Budapest nemet mond a terrorra, nemet mond a terrort bármilyen módon relativizálni akaróknak is" - fogalmazott a főpolgármester.

Azt is írta, hogy a józsefvárosi közbiztonság erősítése egyértelműen az állam, a rendőrség feladata, illetve, hogy a rendőrfőkapitánnyal folytatott egyeztetésén a sebességmérő kamerák kihelyezéséről is szó esett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 17. 08:35, hétfő | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: díszőrség lesz a budai Várban

Új tradíció kezdődik a budai Várban, mostantól a hét területvédelmi tartalékos ezred kéthetes váltásban a Honvédelmi Minisztérium főépülete előtt teljesít díszőrséget

2024. Június 16. 10:33, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 24. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Június 16. 10:27, vasárnap | Belföld

Három hét van a választási plakátok eltávolítására

Még valamivel több mint három hetük van az önkormányzati, nemzetiségi és EP választáson induló jelölteknek és jelölőszervezeteknek arra, hogy eltávolítsák a kampány időszakában a közterületeken elhelyezett plakátjaikat.

2024. Június 15. 11:07, szombat | Belföld

Karácsony Gergely: legyen új választás

Legyen új választás, ezt fogom képviselni - jelentette ki a főpolgármester-választás szavazatainak újraszámlálása után Karácsony Gergely a sajtó képviselőinek a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) épülete előtt tartott demonstráció