Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2015. Október 26. 13:13, hétfő | Belföld
Forrás: MÁV Zrt.

Jutalmat és elismerést kaptak a migránshelyzetben helytálló vasutasok

Jutalmat és elismerést kaptak a migránshelyzetben helytálló vasutasok

A menekülthelyzet kezelésében érintett vasutas munkavállalók a MÁV-csoport vezetői döntésének köszönhetően jutalomban részesülnek, a többletterhelés elismeréseként 20 000 forint értékű Étkezési Erzsébet-utalványt kapnak.

A MÁV hónapokig példamutatóan helytálló mintegy 1400 munkatársa ezt a többletjuttatást a nekik járó túlóradíj mellett kapják meg. A vasúttársaság több vezetője is elismerést vehetett át a migránsválság során végzett szakmai munkájáért. Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója a Köz Szolgálatért Érdemjel arany fokozatában részesült, Pál László általános vezérigazgató-helyettesnek miniszteri elismerő oklevelet adományozott dr. Pintér Sándor belügyminiszter.

A hazánkba immár hónapig érkező menekültek áradata mind vasútszakmai, mind jogi, mind emberi-morális szempontból hatalmas kihívás elé állította a MÁV-csoportot. A nemzeti vasúttársaság elsődleges feladata közszolgáltatási feladatainak ellátása, a magyar állampolgárok és a nemzetközi utazóközönség kiszolgálása. A MÁV-csoport érintett munkavállalóira – a felső vezetőktől a jegyvizsgálókig és a járműkarbantartókig – hatalmas nyomás nehezedett, felelősségük óriási. A vasutasok a rendkívüli helyzetben példamutatóan helytálltak, sokszor a munkaköri elvárásokon felül teljesítettek, amit a közelgő nemzeti ünnep alkalmából több szinten is elismertek.

Jutalomban részesül a menekülthelyzet kezelésében közvetlenül érintett és folyamatosan a megváltozott munkakörülményekben részt vett mintegy 1400 vasutas munkavállaló. A MÁV-csoport vezetőségi döntésének köszönhetően, a többletterhelés elismeréseként az érintett szolgálati helyeken, meghatározott munkakörben foglalkoztatott kollégák részére a vasúttársaság – egyszeri juttatásként – 20 000 forint értékben Étkezési Erzsébet-utalványt biztosít. Ezt többletjuttatást a vasúttársaság munkavállalói a nekik járó valamennyi – a munkaszerződésükben és a Kollektív Szerződésben rögzített feltételek szerinti – munkabér és túlóradíj mellett kapják meg. A jutalom a 2015-ös negyedik negyedévi utalványosztással egyidejűleg jut el a munkavállalókhoz.

A vasúttársaság több vezetője is komoly elismerést vehetett át a migránsválság során végzett szakmai tevékenységéért. A mai napon Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója a Köz Szolgálatért Érdemjel arany fokozatában részesült a Belügyminisztériumtól az október 23-i nemzeti ünnep alkalmából; Pál László általános vezérigazgató-helyettesnek pedig miniszteri elismerő oklevelet adományozott dr. Pintér Sándor belügyminiszter. Október 21-én a MÁV-csoport három vezető szakemberének munkáját jutalmazta Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter: Ughy Kálmán, a MÁV-START Zrt. technológiatervezési vezetője Közlekedésért érdemérmet kapott; Ispán László, a Budapest-Keleti Csomóponti Főnökség vezetője, valamint Horváth László budapesti területi személyszállítási és vontatási igazgató miniszteri elismerő oklevelet vehetett át.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;