Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Augusztus 05. 07:25, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Újra kell számítani az egyes kifizetéseket négy nyugdíjpénztárnak

Újra kell számítani az egyes kifizetéseket négy nyugdíjpénztárnak

A PSZÁF csütörtökön közzétett határozataiban arra kötelezett négy magánnyugdíjpénztárat, hogy számítsák újra a tagi kifizetéseket az állami rendszerbe visszalépett pénztártagok egy szűk körénél.

A PSZÁF az Allianz Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár, a Budapest Magánnyugdíjpénztár, az ING Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár és a OTP Magánnyugdíjpénztár belső ellenőri jelentései és az azok nyomán bekért információk alapján határozatban kötelezte a pénztárakat: 15 napon belül számítsák újra tagi kifizetéseiknek összegét azon volt tagjaiknál, akik korábban más pénztárakból léptek át, onnét nyugdíjcélú megtakarítást hoztak át, ám róluk az átadó pénztárak a hozamgarantált tőke feletti összeg (reálhozam) számításához annak idején nulla forint tagdíjról, tagdíj-kiegészítésről szolgáltattak információt.

A négy pénztár által alkalmazott számítási módszer ugyanis az átlépett tagok e meghatározott körénél pontatlan volt és nem felelt meg a jogszabályi előírásoknak, így az adott tagok esetében jelentős eltérést eredményezhetett a kifizetendő reálhozamban. Ezért a PSZÁF a négy pénztár érintett tagjainál kifizetési tilalmat rendelt el.

Az előírt ismételt számítás mindössze mintegy 1500 főnyi volt pénztártagot érint. A pénztárak valamennyi további tagjuk esetében a jogszabály által elrendelt ütemezésben fizetik ki a volt pénztártagjaiknak járó összeget.
A pénztáraknak az elvégzett korrekciókról tájékoztatni kell a PSZÁF-ot. A PSZÁF haladéktalanul feloldja a kifizetési tilalmat, ha a pénztárak elvégezték a helyes számításokat és benyújtották azokat. A pénztáraknak a kifizetési tilalom feloldását követően 3 munkanapjuk van az érintett tagok részére való kifizetések indítására. Így e tagok is megkapják kifizetéseiket a jogszabályban foglalt végső határidőig, 2011. augusztus 31-ig.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: nyugdíj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.