Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Június 03. 15:14, kedd | Belföld
Forrás: MÁV Zrt. – Kommunikációs Igazgatóság

Józsefvárosi piac: június 16-án kezdődik a végrehajtás

Józsefvárosi piac: június 16-án kezdődik a végrehajtás

A piac területét kiürített állapotban kell visszaadni a MÁV-nak.

A Kőbányai úti, józsefvárosi piac területének végrehajtására június 16-án kerül sor – értesítette a bírósági végrehajtó a MÁV Zrt.-t. A vasúttársaság részére az ingatlant eredeti, kiürített állapotában kell visszaadni, ezért a Komondor Kft.-nek és a kereskedőknek a hónap közepéig gondoskodniuk kell az ideiglenes építmények, bódék bontásáról és a konténerek, ingóságaik elszállításáról. A bírósági végrehajtó június 16-ára tűzte ki a józsefvárosi piac teljes területének rendőrségi közreműködéssel történő kiürítését és a nemzeti vasúttársaság birtokába adását, amelyet a Pesti Központi Kerületi Bíróság – a MÁV Zrt. végrehajtási eljárási kezdeményezésére – rendelt el néhány hete.

A Kőbányai úti, „Négy Tigris" piac által használt területet eredeti, kiürített állapotában kell visszaadni a MÁV Zrt. részére, ezért a vasútvállalat bízik abban, hogy a Komondor Kft. a hónap közepéig lebontja az ideiglenes építményeket, bódékat és elszállítja a konténereket. A kiürítés azt is jelenti, hogy addigra a kereskedőknek az ingóságaikkal együtt, önszántukból el kell hagyniuk a területet. Ennek érdekében az árusokat a MÁV postai- és elektronikus levélben, valamint többnyelvű szórólapon ismét értesíti arról, hogy a piac működése megszűnik és június 16-án a végrehajtó kiüríti a helyszínt, ezért kéri a területről az ingóságaik haladéktalan elszállítását.

Háttérinformáció:

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. – az NFM tulajdonosi döntése alapján – tavaly júniusban alapítói határozatban adta ki feladatként a MÁV Zrt. részére a józsefvárosi piacot üzemeltető Komondor Kft. bérleti szerződésének felmondását. A MÁV Zrt. a döntésnek megfelelően intézkedett a bérleti szerződés megszüntetéséről, és közjegyzői okiratban felmondta a józsefvárosi piac bérleti szerződését. A Komondor Kft.-vel 2007-ben határozatlan időre kötött szerződésben 150 napos felmondási időt határoztak meg, amely november 21-én járt le, de a bérlő a MÁV Zrt. előzetes értesítése és a helyszíni felszólítás ellenére sem tett eleget az átadási kötelességének. Másnap a MÁV Zrt. megindította a végrehajtási eljárást valamint a piac működési engedélyének megvonása iránti hatósági eljárást a Komondor Kft.-vel szemben a józsefvárosi piac területének visszaszerzése érdekében.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság – a MÁV Zrt. végrehajtási eljárási kezdeményezésére – néhány hete elrendelte a „Négy Tigris" piac teljes területének rendőrségi közreműködéssel történő kiürítését és birtokbaadását. A bírósági végzés a Komondor Kft. fellebbezése esetén is végrehajtható. Emellett az ügyben kijelölt piacfelügyeleti hatóságként eljárt X. kerületi jegyző a Komondor Kft. által üzemeltetett „Négy Tigris" piac piacüzemeltetési engedélyét visszavonta, a tevékenység folytatását megtiltotta és a piac bezáratásáról és nyilvántartásból való törléséről rendelkezett. A döntés ellen benyújtott fellebbezést Budapest Főváros Kormányhivatala elbírálta, és a határozatot helybenhagyta. A másodfokú határozat a hivatalos közléssel jogerős, ellene nincs helye fellebbezésnek.

A végrehajtási eljárás gyors és szakszerű lefolytatásához a vasúttársaság május 21-én felmérte a területen található ideiglenes építmények, bódék elhelyezkedését, valamint a konténerek mennyiségét, méreteit, kategóriáját. Ugyanekkor a MÁV többnyelvű szórólapokat is osztott az árusoknak, amelyekkel tájékoztatta őket a piac működésének megszűnéséről és a kiürítési kötelezettségről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során