Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Február 18. 10:13, szerda | Helyi sport
Forrás: Martonosi János-sajtófőnök

JÓL SZEREPEL A KOSÁRSULI U21-ES CSAPATA IS

JÓL SZEREPEL A KOSÁRSULI U21-ES CSAPATA IS

A bajnokságban vitézkedő felnőtt gárda mellett a Vásárhelyi Kosársuli U21-es korosztályos csapata sem hoz szégyent az egyesületre.

A fiatalok jelenleg annak ellenére negyedikek a tabellán, hogy legutóbb hazai pályán kikaptak a közvetlen rivális Óbudai Kaszásoktól. 11 meccsükből eddig hetet nyertek meg. Az együttes teljesítményéről Utasi Gábor edzőt kérdeztük.

- Hogy látja az eddigi szereplést?

- A csapat eddigi teljesítménye elég kiegyensúlyozott. Azokat a csapatokat akiknél egyértelműen jobbak vagyunk, sikerült legyőzni. A bajnokság első három helyen álló együttesétől kikaptunk de igazából a DEAC és a Honvéd nagyon jó csapatok. Talán a TF-et itthon elcsíphetjük.

- Mi a csapat célja?

- Az első négybe kerülés a cél, ami szerintem abszolút reális elvárás a csapattal szemben.

- Kiket lehet kiemelni a játékosok közül?

- A csapat gerincét a felnőtt keretben is helyet kapó 4 játékos, Gruda Gergely, Rostás Gábor és testvére Imre valamint Kelemen Balázs alkotja. Mellettük a fiatalabb játékosok szoktak egy-egy mérkőzésen kiugró teljesítménnyel előrukkolni.

- Mi a legfontosabb ebben a korosztályban, mit szeretne látni a csapaton?

- Ebben a korosztályban már felnőtt játékosok kosárlabdáznak. 20 évesen már szinte mindent tudni kell a játékról, az edző feladata a taktikai repertoár bővítése, a technika csiszolása. Szerintem az U21-es bajnokság célja az lenne, hogy megfelelő játékidőt biztosítson azoknak a játékosoknak, akik még kevesebbet lehetőséghez jutnak a felnőttek közt, illetve hogy a u18-asok megérezzék mi a különbség a felnőtt és az utánpótlás mérkőzések között.

- Eddig mennyire szerepeltek az elképzelések szerint?

-Talán a hazai Kaszások elleni vereséget leszámítva nem ért meglepetés. Ezt a meccset hoznunk kellett volna, de a negyedik helyezés szerintem teljesen reális.

- Miben kell még fejlődni?

- Mindenben! Ahhoz hogy jobbak legyünk mindig fejlődnünk kell. Egyébként fejben vagyunk a leggyengébbek. Sokkal több akaratot, alázatot szeretnék látni a fiatalokban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.